Bild
Nästa artikel
Nyheter

Här är Hyundai Kona

Publicerad 14 juni 2017 (uppdaterad 14 juni 2017)
B-suven kommer till Sverige i höst. Se bilder och videoklipp i artikeln.
Nu har Hyundai presenterat sin senaste suv. Den heter Kona efter ett kustområde på Hawaii och har en utstickande design för att locka nya kunder. Strävan efter personlighet syns i färgalternativen: det finns tio karossfärger att välja mellan och taket kan fås i kontrasterande färg.

Bilen är 4,17 meter lång, 1,8 meter bred och 1,55 meter hög med ett axelavstånd på 2,6 meter. I bagaget får det plats 361 liter och om baksätena fälls enligt 60:40 får det plats 1.143 liter. Markrfrigången är 17 centimeter.

På motorfronten blir det först bensin- och nästa år dieselmotorer. Bensinarna är turboladdade och består av antingen en trecylindrig 1,0-liters motor på 120 hästkrafter eller en fyrcylindrig 1,6 litersmotor på 177 hästkrafter. Den svagare motorn är framhjulsdriven och växlas manuellt i sex steg och 177-hästars motorn är fyrhjulsdriven, kopplad till en sjustegad automatlåda. Förbrukningen uppges vara 0,53, respektive 0,73 liter milen och sommaren 2018 kommer 1,6 liters dieselmotorer kopplade till antingen en 6-växlad manuell låda eller en sjustegad automat. De kommer att vara fyrcylindriga med antingen 115 eller 136 hästkrafter.
Bland säkerhetssystemen märks autobroms som upptäcker fotgängare, dödavinkelnvarnare, varning för korsande trafik vid backning, filhållningsassistent, trötthetsövervakare, kurvljus och automatisk helljusavbländare.

Infotainmentsystemet har som standard en 5-tums monokrom TFT-skärm. Tillval är antingen en sjutums- eller åttatums pekskärm med Android Auto och Apple CarPlay, samt backkamera. Det går också att ladda mobilen trådlöst via induktiv laddning (Qi-standard). För första gången i en Hyundai finns en head-up display som projicerar information på vindrutan i förarens synfält.

De svenska priserna är inte klara än, men bilen kommer som sagt att lanseras här någon gång under hösten.
 
Diskutera: Vad tycker du om Hyundai Kona?

Vissa ID 3-versioner har paus- och play-ikoner på broms- respektive gaspedalen som en rolig designdetalj.

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.