Nästa artikel
Här är Ford Focus ST
Nyheter

Här är Ford Focus ST

Publicerad 18 februari 2019 (uppdaterad 19 februari 2019)
Sportigare varianten av Ford Focus förstärker såväl motorer som ljud.
Till sommaren är det säljstart för Focusen med extra fräs, men det finns inga priser än. ST-spekulanter kan välja på diesel eller bensin med 6-växlad manuell låda som standard eller sjustegad automatisk dito som tillval.

Bensinmotorn har 280 hästkrafter och maximala vridet 420 Newtonmeter. Dieselvarianten är på 190 hästkrafter och 400 Newtonmeter i vridmoment. Båda är starkare än sina föregångare i både vridmoment och hästkraftsantal.
 
En nyhet är att det finns olika körlägen som elektroniskt anpassar saker som dämpning, styrning, gas och växellåda. Två av körlägena heter sport och bankörning och i dessa aktiveras en teknik Ford kallar för ESE – Electronic Sound Enhancement. Det förstärker ljudet som motor och avgasrör ger ifrån sig.

Drivningen sker på framhjulen och något som bara finns i bensinalternativet är en elektronisk differentialbroms från BorgWarner. Den hjälper till att begränsa vridmomentet till det hjul som har dåligt fäste och istället portionera ut det till greppvänligaste hjulet för stunden för att motverka att däcken spinner och förbättra kurvtagning.

Focus ST erbjuds i två karossutföranden: halvkombi eller kombi.

Diskutera: Vad tycker du om Ford Focus ST?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.