Bild
Nästa artikel
Morokulien i Värmlands län fick bra betyg av Motormännens testpatrull.
Morokulien i Värmlands län fick bra betyg av Motormännens testpatrull.

Här är det bäst att stanna

Nyheter

Motormännen har återigen utsett Sveriges bästa rastplatser. Här är vinnarna i varje län.

Drygt 250 rastplatser runtom i landet har bedömts och nu har konsumentorganisationen utsett de 20 bästa.
– Inventeringen av rastplatserna är en del i Motormännens trafiksäkerhetsarbete. Det är viktigt att det finns bra och fräscha ställen för bilister att rasta på vid längre körningar. Trötthet bakom ratten kan vara lika farligt som rattonykterhet. Därför kan en paus vara avgörande för trafiksäkerheten, säger Carl Zeidlitz, trafiksäkerhetsansvarig på Motormännen.


Kriterierna som testarna utgått ifrån när de bedömde rastplatserna var parkerings- och uppställningsmöjligheter, säkerhet, toaletter, lekutrustning, promenadstråk, belysning och skyltning. Skötseln, städningen och hygien på rastplatserna har också granskats.

Ungefär hälften av länen har fått nya rastplatsvinnare jämfört med förra året. Bland annat tar Nässjöbyn över efter Gyllene Uttern i Jönköping, Fräjen vinner över Moasjön i Kronoberg och Töre blev bäst i Norrbotten, förra året var det Jävre. 

Diskutera: Vilken är Sveriges bästa rastplats enligt dig?


 
Taggar: Nyheter
Bästa rastplatserna länsvis

Blekinge: Senoren
Dalarna: Långsjön
Gotland: Ringkorset
Gävleborg: Ångersjön
Halland: Susedalen (E6/E20 norrut)
Jämtland: Gimån
Jönköping: Nässjöbyn
Kalmar: Långsjön
Kronoberg: Fräjen
Norrbotten: Jävre
Skåne: Ekerödsrasten
Stockholm och Uppsala: Torsberget
Södermanland: Nyköpingsbro (E4 norrut)
Värmland: Morokulien
Västerbotten: Vojmån
Västernorrland: Borgsjö
Västmanland: Högsjön
Västra Götaland: Häggån (RV41 mot Borås)
Örebro: Björnfallet
Östergötland: Vida Vättern

Kommentarer

#1
2018-06-14 16:06

Skrämmande att även säkerheten vid rastplatser måste bedömas, ska man vara rädd för kriminella? I närheten av New York (USA) är de säkra rastplatserna skyltade så att man vet att det finns poliser där som bevakar det hela

#2
2018-06-14 17:57

Vackra rastplatser är kanske snart ett minne blott. I framtiden blir det nog till att stanna och avnjuta en överkokt snålkorv på parkeringen vid något köpcentra där det finns en snabbladdare ... Din elbil avgör när och var du ska stanna för rast - inte du!

#3
2018-06-14 18:52

Jag undviker i regel rastplatser, folk släpper sitt tarv i buskarna och horder med flugor o broms svärmar över träcket i väntan på nästa offer.
I jisses frugan hade lagt mobilerna bak i skuffen och jag skulle till o ringa o beställa pizza åt oss, ta inte in på en rastplats säger jag, jodå det gör hon visst och det första jag ser är en lång orm av skithuspapper som ringlar ut i snåren...helvete tänker jag och kastar mig ut blixtsnabbt och stänger dörren springer runt och öppnar luckan och tar telefonen så for det går och igen med luckan och si! Luften är nu full av stora bromsar som försöker penitrera in sig i bilen, jag snärtar bort tre fetingar som hovrar vid passagerardörren o kasta mig in...vad var det jag sa!? Fullt med broms som smackar mot vindrutan..tvi vale och skithuspapperet, ja bara gud vet vad fult som man kan åka på vid ett bett.

#4
2018-06-14 19:56

Tvärnit, det är inte den typen av rastplats som M rekommenderar!

#5
2018-06-14 20:26

Tvärnit
Sedan vaknar jag badande i svett med skenande puls.
Vilken tur, det var bara en mardröm........, eller....?

#6
2018-06-14 23:52

Jaja det finns rastplatser och rastplatser, jag tror att många vet vad jag skriver om men det finns även pärlor som jag har trivts med och i regel finns då en eller flera idkare på plats vilket kan vara en anledning till att det sköts.
Långsjön i dalarna är fin.

#7
2018-06-15 11:02

Finns det snabbladdare vid Långsjön i Dalarna?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.