Bild
Nästa artikel
Nyheter

Här är bästa länderna för bilsemestern

Publicerad 17 juli 2019 (uppdaterad 17 juli 2019)
Planerar du en bilsemester i Europa i sommar? En ny sammanställning visar vilka populära resmål som är säkrast och billigast att ta bilen till.
Det är företaget Carglass som ligger bakom undersökningen som bland annat berättar vilka populära resmål som har säkraste vägarna och billigast bensinpriser. Bäst betyg får Tyskland medan man bör se upp för Spanien och Italien.

De säkraste vägarna hittar man i Norge, Schweiz och Sverige. De farligaste vägarna finns i Ryssland.
 

Foto: Carglass

Bland de mest populära resmålen utmärker sig Tyskland, Danmark och Spanien som säkrast. I den förstnämnda är bensinpriset bland de billigare och ligger på cirka 16 kronor. Till skillnad från Frankrike, Italien och Spanien slipper man också vägtullar i Tyskland.

Även om man alltid bör hålla rätt hastighet så menar John Bernfell, marknadschef på Carglass att det kan vara särskilt viktigt att känna till gränserna i vårt nordiska grannland.

– Vi uppmanar såklart alla att hålla sig inom hastighetsbegränsningen men kanske lite extra mycket i Danmark. Där kan böterna bli väldigt höga och bli en tråkig utgift i semesterkassan, säger John Bernfell.

Diskutera: Vart ligger ditt drömresemål för bilsemestern?

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.