Nästa artikel
GM:s förluster växer - men Saab är säkert
Nyheter

GM:s förluster växer - men Saab är säkert

Publicerad 9 juli 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
General Motors förluster blir allt större. Och det spekuleras om att flera varumärken kommer att säljas. Men nu dementerar GM-ledningen uppgifterna.
- I den svåra period som vår industri går igenom skapas det mycket intresse från medierna, spekulationer och rykten. Det bästa sättet att stoppa det är genom stark försäljning och fokus på våra kunder, säger GM:s vice vd för Nordamerika Mark LaNeve till Detroit News.

Mark LaNeve konstaterar att en eventuell försäljning av Hummer fortfarande utvärderas av General Motors. Men GM-chefen säger även att några andra varumärken inte är aktuella för en potentiell försäljning.

- Precis som i Hummersituationen skulle vi kommunicera med er, våra försäljare, i ett tidigare skede om detta stämde, säger Mark LaNeve.

Saab bör därmed inte vara aktuellt för en försäljning i dagsläget. I stället kan det bli aktuellt med en reducering av bilmodeller. Modeller som överlappar varandra men säljs under olika namn kan försvinna - bland annat Saab 9-7X, som är en maskerad Chevrolet TrailBlazer.
Något som kan rädda företaget.

- Att sälja aktier för att dra in kapital är ingen bra idé nu när GM-aktien är mindre värd än någonsin tidigare, säger James Mallak, fordonsexpert hos Alvarez & Marsal i Detroit. Det är svårnavigerat just nu, men GM kommer att ta sig i land. Namnet är fortfarande gångbart i bankerna.

Ola Andersson

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2008-07-15 18:02
Mattias (ej verifierad)

Anledningen till att SAAB (eller något annat GM-märke) inte är ute till försäljning är nog snarare att varumärket har ett litet eller obefintligt marknadsvärde.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.