Nästa artikel
Genesis X en dold hjälte
Nyheter

Genesis X en dold hjälte

Publicerad 31 mars 2021
Hyundais lyxmärke visar upp ett elbilskoncept som räddar spillbitar av läder.
Hyundais amerikanska lyxdivision Genesis har visat upp sitt femte koncept sedan det blev ett eget märke 2015. Bokstaven X i namnet på den senaste designstudien betyder enligt biltillverkaren att tvådörrars-GT:n är en "hidden hero", alltså en dold eller gömd hjälte.

 
Världsräddarnamnet kanske syftar på den utsläppsfria eldrivlinan, men några närmare specifikationer än att bilen laddas med el får vi inte. Eller också har hjältesymboliken sin grund i att en del av materialet som använts för att bygga bilen är återbruk.

Till exempel har man använt spillbitar av läder till ratten och säkerhetsbältena. De sistnämnda är förresten av fyrapunktstyp, eftersom Genesis säger att det är optimerat för bästa körupplevelse. Annat som ska garantera en bra resa är de skålade stolarna.  
 
Genesis säger inte om de kommer att sätta X i produktion, men de kommer att använda sig av liknande typ av hållbar lyxbilsdesign i sina framtida bilar. 

De har sedan tidigare kommunicerat sina planer på att etablera sig i Europa med hjälp av ansiktslyfta versionen av Genesis G70.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.