Bild
Nästa artikel
Fullskalig Bugatti Chiron i Lego
Fullskalig Bugatti Chiron i Lego

Fullskalig Bugatti Chiron i Lego

Nyheter

En miljon bitar användes vid bygget. Och den fungerar att köra också.

Leksaksföretaget Lego har tidigare släppt en byggbar miniatyrversion av supersportbilen Bugatti Chiron. Den var 56 centimeter lång, men nu har Lego gett sig på att bygga en Bugatti Chiron i naturlig storlek.
 

Fullskalig Bugatti Chiron i Lego

Över en miljon legobitar användes och 16 specialister i Tjeckien lade över 13.000 arbetstimmar på att bygga ihop bilen. Inget lim användes och vikten blev 1.500 kilo. Dessutom finns en fullt fungerande motor i bilen. Eller ja, snarare 2.304 stycken. Det är Legos egna små elektriska motorer. 

Fullskalig Bugatti Chiron i Lego

Lego testade bilen på samma bana i tyska Ehra Lessien där original-Chiron finjusterades inför lanseringen. Men prestandan hos legovarianten är långt ifrån Chirons 1.500 hästkrafter och toppfart på 420 kilometer i timmen. Men legomotorerna lyckades ändå pressa upp bilen i 20 kilometer i timmen. Uppskattade antalet hästkrafter i byggkloss-Chiron är 5,3 och vridmomentet 92 Newtonmeter. 

Diskutera: Vad tycker du om Bugatti Chiron som fullskalig legobil?

Taggar: Nyheter, Bugatti

Kommentarer

#1
2018-08-31 09:28

Jag förstår inte riktigt hur ekonomin ser ut bakom ett sånt här projekt. Har LEGO tappat försäljning så att de måste synas på nåt sätt? Alla barn kanske bygger saker i sina datorer istället? Jag har inga efterföljare, men inbillar mig att det är bra för juniorer att göra saker med händerna och få känna fysiken fungera.

#2
2018-08-31 10:58

Det är väl samma sorts ekonomi som bakom exempelvis att ha ett F1-stall. Vansinnesprojekt som äter pengar, är jäkligt skoj, ger bra PR och agerar testbänk åt ny teknik. Är tydligen ganska många prototypbitar i den där som provas ut för nya byggsatser.

#3
2018-08-31 17:10

Samma summa räcker väl till några timmars TV reklam. Valet känns enkelt... :-)

#4
2018-08-31 19:28

All reklamtid i tv går ju åt för att lura dumskallar att spela bort sina pengar på casino så det gäller ju att hitta något nytt!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.