Nästa artikel
Full gas med naturgas
Nyheter

Full gas med naturgas

Publicerad 26 september 2007 (uppdaterad 23 september 2010)

Bristen på biogas i Stockholmsområdet ska täckas med fossil naturgas. I november invigs en naturgasdepå i Huddinge. Därifrån ska gasen distribueras ut till gaspumpar i stockholmsregionen. Tanken är att naturgasen ska täcka upp när produktionsstörningar och andra problem ger brist på biogas. - Att det alltid finns gas på mackarna är en trygghet alla frågar efter, säger Stig Gebro, VD för AGA gas till Dagens Nyheter.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2007-09-28 00:47
Per Karlsson (ej verifierad)

Utmärkt! Även om naturgas är ett fossilt bränsle är det mycket bättre jämfört med bensin eller diesel. Jämfört med bensin är koldioxidutsläppen ca. 20% lägre, det vill säga i paritet med diesel. Men till skillnad från diesel ger naturgas även lägre utsläpp av hälsofarliga ämnen - kväveoxid, partiklar etc. Den stora potentialen ligger emellertid i att en övergång på sikt till biogas underlättas. Redan nu är över hälften av all fordonsgas som säljs i Sverige biogas, och andelen ökar. Biogas är det bästa bränslet som finns tillgängligt idag.

#2 • Uppdaterat: 2010-07-19 01:34
Lars Sjöholm (ej verifierad)

I ett inledningsskede måste förbrukningen av naturgas, som fordonsgas, tillåtas att öka för att konsumtionen av biogas ska öka. I regioner där det finns en naturgasledning ökar också konsumtion och produktion av biogas mest. I Skåne, Halland och Göteborg/Bohus län finns de flesta tankställena. Samma sak är det i Tyskland, Österike och Italien

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.