Bild
Nästa artikel
Peugeots nya suv-coupé lanseras enligt planerna i mitten av 2016 och baseras tekniskt på 2008-modellen.

Framtidsvisionen: Ny fransk sport-suv

Nyheter

I varje nummer av Vi Bilägare presenterar vi en framtidsvision. Här är framtidsvisionen från nummer sex i år.

Peugeot planerar att utvidga sitt modellprogram med en ny småbil av ett lite annorlunda snitt. Den handlar om en tredörrars crossover, som är mer inriktad på flärd och snitsigt utseende än på praktisk användbarhet. Karossformen är blandning mellan suv och sportcoupé och bilen är tänkt som en (något billigare) konkurrent till bland annat Mini Paceman och Audis kommande Q2-modell.

Den nya suv-coupén mäter drygt 3,9 meter mellan stötfångarna och baseras på samma tekniska plattform som 208- och 2008-modellerna. Någon fyrhjulsdriven variant är inte aktuell utan bilen blir, precis som sina modellsyskon, framhjulsdriven. Den får heller inte något konventionellt baksäte. Det är ersatt med två separata stolar, vilket gör den nya Peugeoten strikt fyrsitsig. Den troliga modellbeteckningen är  2008 SC (Suv Coupé) och målsättningen är att bilen ska vara klar för lansering någon gång i mitten av 2016.
 
En rad olika tre- och fyrcylindriga motorer ska finnas att välja på. De bensinare som är aktuella ligger i effektspannet 68 till 120 hk, medan dieslarna utvecklar mellan 68 och 115 hk. Ytterligare en tänkbar drivlina i  2008 SC-modellen är det nya hybridsystemet Hybrid Air, som består av en bensinmotor och en hydraulmotor som drivs av komprimerad luft.

Diskutera: Vad tror du om den eventuella Suv Coupén från Peugeot?

Kommentarer

#1
2014-07-21 09:08

Sport-SUV, sport-sport utility vehicle, ännu en av bilvärldens verbala mutationer!
När får vi se en crossover sport-sport-utility vehicle?

#2
2014-07-21 09:30

Det börjar bli riktigt tramsigt med alla dessa nya namnkombinationer.

#3
2016-02-20 18:39

SUV, SUV och SUV..den ser inte ens ut som en SUV!? Begreppet SUV är söndertrasat...för det är långt ifrån vad den en gång var.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.