Nästa artikel
Framtidens smarta citybil
Nyheter

Framtidens smarta citybil

Publicerad 31 augusti 2017
Smart Vision EQ Fortwo är en självkörande, elektrisk konceptbil.
Smart, som tillsammans med Mercedes ägs av Daimler, visar upp hur de tänker sig att citybilar kommer att utvecklas. Resultatet är tvåsitsiga, eldrivna och självkörande Vision EQ Fortwo.

Den 2,7 meter lång och är utformad för bildelning i stadsmiljö. Daimler tänker sig att resenärerna ska kunna kalla på en bil i närheten via en app i mobilen och känna igen att det är ”deras” bil genom att kundens namn står på en display i fronten på fordonet. Displayen kan också användas till att kommunicera med andra i trafiken, till exempel fotgängare vid övergångsställen.

Drivlinan består av ett litiumjonbatteri på 30 kWh och när den inte har några uppdrag ska Smartbilen vara så intelligent att den kan åka och ladda batteriet själv. Sidorna på fordonet täcks av en tunn film som fungerar som display för rörligt material, såsom reklam eller väderleksrapport. På insidan går det att få personlig information utifrån sina användaruppgifter via digitala ytor.
 
Diskutera: Vad tycker du om Smart Vision EQ Fortwo?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2017-08-31 11:06
Gunnar Lindberg

Jag kommunicerar med fotgängare utan display i fronten.

#2 • Uppdaterat: 2017-08-31 11:10
Hackenbush

Idén är god men usch så tramsig bilen ser ut.

#3 • Uppdaterat: 2017-08-31 14:54
Focus

Kanske tonen kan bli trevligare mellan bilförare och fotgängare/cyklister än när de sitter i sina burar och råskäller. Kan ju skapa en trevligare miljö för alla???

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.