Bild
Nästa artikel

Fortsatt försäljningsras - men rekord för miljöbilar

Nyheter

Bilförsäljningen fortsätter att minska. Samtidigt fortsätter miljöbilarna att öka - med 105 procent under september månad.

- Miljöbilsregistreringarna är fortsatt mycket starka och nådde under september rekordnivå för en enskild månad både i antal och andel av totalmarknaden. Miljöbilsregistreringarna ökade med 105% trots att totalmarknaden sjönk med 4%. Tillsammans med en fortsatt hög dieselandel är det här mycket positivt ur miljösynpunkt, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden.

Under september registrerades 22 777 nya personbilar, vilket är en minskning med 4,3 procent jämfört med samma månad förra året. Något som gör att nybilsförsäljningen hittills minskat med sammanlagt 10,3 procent i år.

- De minskade totala bilregistreringarna är en avspegling av konjunkturavmattningen och den allmänna finansiella oro som råder, säger Bertil Moldén. Nedgången i september var dock mindre än under de senaste månaderna, vilket till stor del förklaras av att vi hade två fler registreringsdagar i september i år jämfört med förra året. Två fler registreringsdagar motsvarar cirka 10 procent fler registreringar, säger Bertil Moldén.

För bilfabrikanterna kommer inte den minskade försäljningen som någon överraskning. Nyregistreringar av Saab minskade med 9,4 procent under september i jämförelse med samma period i fjol - och resultatet är väntat av företaget.

- Nedgången är något mindre i september än tidigare månader men håller ändå i sig som förväntat, säger Björn Pettersson, chef GM Sverige och fortsätter:

- Den stora orsaken till den försvagade bilförsäljningen är naturligtvis den ekonomiska oron, men vi tampas även med förändrade villkor för miljöbilar vilket gör osäkerheten för bilköparna ännu större.

Samtidigt fortsatte alltså miljöbilsförsäljningen att öka. Registreringarna av miljöbilar ökade under september med 105 % i jämförelse med samma månad förra året. Registreringarna uppgick till 8 627, vilket är den högsta nivån någonsin för en enskild månad.
Taggar: Nyheter
Fortsatt försäljningsras - men rekord för miljöbilar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.