Bild
Nästa artikel
Första bilderna på BMW i8 läckta

Första bilderna på BMW i8 läckta

Nyheter

Nästa vecka presenterar BMW nya hybridsportbilen i8 på bilsalongen i Frankfurt, men redan nu har de första officiella bilderna läckt ut.

Här är de första officiella pressbilderna på BMW i8! Bilen ska inte visas upp förrän nästa vecka, men nu för tiden är det snarare regel än undantag att biltillverkarnas egna bilder läcker ut i förtid.

Tre bilder finns med i läckan. En bild på utsidan, en på insidan och en översiktsbild. BMW har redan tidigare avslöjat några av detaljerna om BMW i8, som en försmak på den fullständiga presentationen.

Hybridsportbilen blir fyrsitsig. Den drivs av en fyrcylindrig bensinmotor på 1,5 liter som ger 228 hästkrafter och en elmotor på 129 hästar. Tack vare att bilen är byggd i lättviksmaterial räcker det för att den ska gå från noll till 100 kilometer i timmen på 4,5 sekunder och nå en maxfart på 250 kilometer i timmen.

Diskutera: Vad tycker du om BMW i8?

Taggar: Nyheter, , BMW

Kommentarer

#1
2013-09-05 13:15

Och som vanligt gäller att om man i sin iver att vara mindre miljöbelastande köper denna bil från BMW, så bidrar man fortfarande till den kassa som också utvecklar bland de mest miljövidriga motorer som finns.

#2
2013-09-05 18:03

johafor, antar att du syftar på BMW's prestandamodeller - M-bilarna?
Är det klimatalarmisten i dig som talar? Vet du att av en bils totala miljöpåverkan (dust to dust) så är utsläppen den lilla delen?

Sedan får man sätta saker i sitt perspektiv också. Hur många M-modeller säljs det? Miljöpåverkan hos alla världens M-bilar lär vara en bråkdel jämfört med exempelvis alla världens Toyota Corollor ...

#3
2013-09-05 18:32

Ja, till viss del är det väl "klimatalarmisten" i mig som talar. Sen måste jag ju också ifrågasätta varför NÅGON behöver en sån prestandamotor som så få har. Hastighetsbegränsningar och förbud mot burn-outs gör ju att sisådär 1/5 del av alla de där hästkrafterna är tillräckligt för den absoluta majoriteten av alla förare. Sen är ju avgaser inte bara koldioxid. En sån motor är ju miljöpåverkande på andra sätt också.
Tänk om de som idag har såna prestandamodeller istället hade köpt mindre miljöbelastande bilar och dessutom köpt någon slags kollektivbiljett istället? Härligt! Mindre miljöbelastning. Mindre trängsel när man väl behöver bilen. Och press på biltillverkarna att utveckla ännu mindre miljöbelastande modeller och tillverkningssätt, eftersom kunderna väljer bort miljömonstren.
Jepp. Det är en utopi. Somliga måste ju även i fortsättningen kompensera för sina små kukar...

#4
2013-09-05 19:43

Ja för det fullkomligt kryllar ju av RS6'or, M5'or och annat i bilköerna i städerna... Eller? Nej.

Och man köper inte en sån bil för att man behöver den. Man köper den för att man kan och tycker om den.

#5
2013-09-05 20:58

Saab aero x kopi.

#6
2013-09-05 21:10

Jag blir nog aldrig en sann miljökämpe eftersom jag inte köper bilar som fraktats hit från andra sidan jordklotet och tillverkats i städer där solen aldrig skiner pga, miljöförstöring. Sen ger väl fortfarande bensinmotorer renare avgaser än dieslar?

Gillar verkligen BMW i8.

#7
2013-09-05 21:48

Riktigt grym bil. Snygg som få och med mycket intressant teknik. Att den är fyrsitsig ställer jag mig dock mycket tvekande till ...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.