Nästa artikel
Första bilderna: Här är nya Kia Sportage
Nyheter

Första bilderna: Här är nya Kia Sportage

Publicerad 8 juni 2021 (uppdaterad 8 juni 2021)
Kia försöker ta sig in i premiumklassen med nya suvmodellen. En europeisk version kommer senare.

Bilderna visar en bil som följer samma formspråk som elbilen EV6, och som Kia kallar Opposites United. Kia skriver i ett pressmeddelande att man i modellen kan ”se framtiden för vårt märke och våra produkter”.

Det är också tydligt att Kia med sina nya modeller har ambitioner om att bli mer av ett premiummärke än de varit tidigare. ”Vi vill inte bara ta ett steg framåt men i stället gå vidare till en ny nivå i suvklassen”, skriver företaget.

En modellversion specifik för Europa kommer att presenteras senare, men den kommer till utseendet vara lik bilen på bilderna. Enligt uppgift kommer EU-varianten bland annat få andra chassiinställningar och små designförändringar, och den kommer att byggas i Slovakien. 

Interiören domineras av en stor display som sköter både instrument och infotainmentsystem. Klimatanläggningen har däremot fortfarande kvar sina fysiska vred.

Någon information om drivlinor och tekniska specifikationer finns inte ännu, men det är sannolikt att nya Sportage kommer med laddhybridteknik, i alla fall på den Europeiska marknaden.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 8 juni 2021 Ser väl lagom "krånglig" ut…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.