Bild
Nästa artikel

Första bilden: Här är Honda Insight

Nyheter

Konceptbilen visades i Paris. Och i premiären sker i Detroit. Honda Insight kommer allt närmare en lansering - och är snart redo för att ta upp kampen med Toyota Prius.

- Originalet Honda Insight lanserades 1999 och var en pionjär inom hybridteknologi i Europa och är även fortsättningsvis en symbol för Hondas miljövänliga innovationer, har Takeo Fukui, koncernchef för Honda Motor Co Ltd, tidigare sagt:

- Den nya Insight blir också banbrytande eftersom den kan erbjuda hybridtekniken till en allt större skara konsumenter som vill ha låg bränsleförbrukning och mycket valuta för pengarna.

Honda Insight kommer allt närmare sin premiär. I ett pressmeddelande konstaterar Honda att premiärvisningen skeri Detroit-salongen i januari. I samband med pressmeddelandet släpps även den första bilden på den produktionsfärdiga hybriden.

Insight ska ta upp kampen med Toyota Prius - och visst finns det likheter i utseendet mellan de båda hybridbilarna. Men Honda utlovar att Insight blir den första hybridbilen med "prisvänlig" teknik. Något som tyder på ett betydligt lägre pris än konkurrenternas.

Insight blir den första modellen i en serie av hybrider från Honda. Den kommer att följas upp av en sportigare modell i CR-Z och en hybridversion av Jazz.
Taggar: Nyheter
Första bilden: Här är Honda Insight

Kommentarer

#1
NIco Malmö
2008-12-04 13:43

Det var väl på tiden att något märke skulle komma med en konkurrent till Prius! Svenska staten kan ju köpa upp Volvo och Saab och göra riktigt fina "nytänkande" miljöbilar! Gör en miljöbil som passar alla! En bil där man kan få ordentligt med plats för en barstol och barnvagn! Finns endast en på marknaden och det är Lexus Hybrid Jeep för 600 000kr! Jag lägger hellre pengarna på mina barn!

#1
Johan
2008-12-04 15:58

En bil med en barstol det låter skoj. Skämt åsido Go Honda bara folk i Sverige börjar inse att dom är bättre än Toyota.

#1
Tobbe
2008-12-04 18:20

Skönt Honda! Visa Sverige vilka ypperliga biltillverkare ni är! Honda har alltid varit pionjärer inom motorteknik och detta visar dom gång på gång. De var först med variabla ventiltider och dom fortsätter ligga i framkant. Synd bara att vi svenskar underskattar Honda så mycket. De borde rulla fler Hondor på svenska vägar.

#1
Samuel
2008-12-04 21:39

Jag undrar vidare OM det är så här med Toyota som en besiktningstekniker sa på bilprovningen:
Han sa att bilbesiktningensstatistik är felaktig i så motto att man tar bara hänsyn till antal fel på bilen per besiktningstillfälle dvs per år. Han sa att denna statistik är lika ointressant som att berätta för allmänheten hur mycket bensin en bil förbrukar per år, det beror ju på hur långt man kör !
Man kan troligen inte säga att en bil som körs 100 mil per år och gör av med 100 liter bensin är bättre än den som kör 2000 mil per år och förbrukar 2000 liter bensin per år men så fungerar besiktningsstatistiken!!! Av detta följer att de större bilarna tex Audi, SAAB, BMW, Volvo som körs mest får sämre resultat, PER ÅR.

#1
Christer Hylvander
2009-01-08 20:23

Eftersom nya Insighten bygger på samma koncept och drivlina som Honda Civic Hybrid, bör den med den förändrade karossen bli en värdig utmanare till Toyota Prius. Jag kör själv en Civic Hybrid sedan våren 2006 och njuter varje mil.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.