Bild
Nästa artikel

Fords nya säten ska lindra ryggont

Nyheter

Sätena i nya Ford Focus har setts över av en grupp doktorer och fysioterapeuter som berömmer dess förmåga att lindra ryggont.

Enligt Ford är ryggont den främsta orsaken till funktionshinder i världen och detta vill man hjälpa till att ändra på med sina nya säten. I nya Ford Focus har framsättena 18 inställningsmöjligheter för att hitta rätt position. Detta har hjälpt sätena få beröm av tyska "Campaign for Healthier Backs" från organisationen Aktion Gesunder Rücken och dess oberoende testkommitté.

- Genom att sitta i fel position i ett bilsäte kan du lätt få problem med ländryggen. Målet med nya Focus säten var att bygga in så många justeringsmöjligheter som möjligt för att optimera komforten för förare och passagerare i framsätet, speciellt på långa resor, säger Glen Goold, chefsingenjör för Ford Focus.

75 procent av alla förare har ryggproblem på grund av felaktig sittposition, enligt en brittisk undersökning. Detta kan leda till muskeltrötthet, nackproblem och dålig cirkulation som i sin tur leder till trötthet. 

Diskutera: Vad är dina tips för en bra position i bilsätet? 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2019-03-21 17:28

Kan man få Försäkringskassan att betala för en ny Focus då om den kurerar ryggen?

#2
2019-03-21 17:34

Vem vet, om några år kanske de är i klass med dagens Volvo eller BMW-stolar.

#3
2019-03-21 17:50

Ja, det är ju bra att man numera iaf har en modell med AGR certifierade stolar.

Finns många fler tillverkare/modeller som har det, och har haft det sedan länge:
https://www.agr-ev.de/en/back-friendly-products/back-friendly-products/2...

#4
2019-03-21 18:44

Opel sedan 2003.

#5
2019-03-22 17:46

Ford Focus kan verkligen behöva såna stolar, för dom har inte haft särskilt sköna stolar. Har många gånger fått ont i ryggen när jag åkt i en sån. Nu är väl i och för sig beröm från denna organisation inte nån garanti för att man sitter bra, har jag känt i andra bilar, men ändå ett steg framåt och förhoppningsvis har dom fått till det.

#7
2019-03-26 17:45

Saab hade alltid i grunden bra stolar. På andra plats Volvo, som man tidigare mer satt på än i.
Opel har ju som tillval ergonomiskt utformade, riktigt bra stolar. Nu hakar alltså Ford på. Bra att väl utformade stolar kommer även i lite mindre bilar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.