Bild
Nästa artikel
Ford visar nytt designspråk

Ford visar nytt designspråk

Nyheter

Det här är nya designen på kommande Ford Mondeo. Vi Bilägare var på plats när konceptbilen Evos visades upp i Berlin.

Ford visade igår upp sitt nya designspråk för internationell motorpress vid ett event i Berlin. Vi Bilägare var givetvis på plats för att se avtäckningen av konceptbilen Evos. Det finns drag av tidigare Fordägda Aston Martin och Jaguar, men enligt designteamet har man också tittat mycket på bilar från 1960-talet, bland annat Ferrari.

Evos visar hur Ford har tänkt sig framtidens bilmodeller. Och i det här fallet ligger en produktionsbil inte långt borta – enligt Ford handlar det om fyra månader.

Dock kan vi förvänta oss att produktionsbilen inte delar de fyra måsvingedörrarna som Evos kan ståta med. Det skulle bli alldeles för dyrt att sätta i en massproducerad produktionsbil.

Visas i Frankfurt
Men linjerna överlag och fronten kommer att bilda bas för kommande bilar. Först ut lär designen komma på nya Ford Mondeo, som lär visas upp på bilmässan i Detroit i januari nästa år. Ford Mondeo i nuvarande generation kom 2007 och är nästa bil för Ford att ersätta. Nya Ford Mondeo blir den fjärde generationen sedan 1993 och ska finnas ute hos handlarna till våren 2012. Designspråket lär också hitta till andra Fordmodeller när de ska faceliftas framöver.

Konceptbilen Evos är 4,5 meter lång, 1,97 meter bred och 1,36 meter hög. Hjulbasen uppges till 2,74 meter. Evos kommer också att visas upp på Frankfurt auto show i september.

Diskutera: Vad tycker du om konceptbilen Evos?

Taggar: Nyheter, , Ford, Ford Mondeo

Kommentarer

#1
2011-08-31 12:18

Hur gick det med sikten i det nya designmodet?

#2
2011-08-31 14:45

Snygg - men den känns som "Citroenkonceptbil möter Aston Martin".

#3
2011-08-31 16:25

snygg som fasen, Citroen har gjort en del ruskigt snygga koncept senaste åren och Aston Martin, ja snyggare än så blir det inte...;-) men grillen såg bekant ut: http://www.vibilagare.se/nyheter/kia-experimenterar-med-sportvagn-33613
Dock så hoppas jag den kommer i produktion, det här är väl aningen mer nåbart för min plånbok än en AM... och kisar man lite så kanske man kan lura sig själv.

#4
Raymond K
2011-08-31 18:00

Vill man ha en Aston Martin så köper man en Aston Martin inte en Ford som försöker se ut som en Aston Martin.

#5
2011-08-31 18:58

Man har nog sneglat lite på Mustang oxså!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.