Nästa artikel
Ford ska vända trenden - med europeiska modeller
Nyheter

Ford ska vända trenden - med europeiska modeller

Publicerad 25 juli 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
Ford gör stora förluster i USA. Men nu ska detta ändras genom en ny produktstrategi. Biljätten ska satsa på små och bränslesnåla bilar - och dessutom ska européerna invadera den amerikanska marknaden.
- Vi är i en starkare position än någonsin tidigare för att utnyttja Fords globala tillgångar och fortsätta att ta tag i problemen som möter oss i Nordamerika, säger Fords vd Alan Mulally på en presskonferens.

Den amerikanska bilmarknaden är i gungning och nu tar Ford krafttag för att stoppa den nedåtgående trenden - med hjälp av europeiska modeller.

Sex europeiska modeller ska importeras till USA, bland annat Transit, nya Fiesta och nästa Ford Focus. Försäljningen ska inledas nästa år - och förhoppningen är att de bränslesnålare bilarna ska locka köpare.

Ford inleder även en satsning på att förändra modellutbuden bland sina märken. Främst är det amerikanska Ford, Mercury och Lincoln som ska anpassas - och till 2010 ska modellutbudet vara helt förändrat.

Fords förhoppning är att dessa åtgärder ska vända den negativa trenden.

- Givetvis står det nuvarande marknadsklimatet för en stor utmaning. Vi är mycket medvetna om de yttre utmaningarna och kommer att fortsätta arbeta aktivt, säger Alan Mulally och fortsätter:

- Vi har storleken, expertisen och finansieringen för att genomföra vår plan.

Ola Andersson

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.