Nästa artikel
Ford lägger ner C-Max
Nyheter

Ford lägger ner C-Max

Publicerad 4 april 2019
Flexbilen möter sitt öde i sommar.

Ford har bestämt att produktionen av C-Max ska upphöra vid fabriken i Saarlouis i slutet av juni 2019. Även varianten Grand C-Max skrotas.

Orsaken är att efterfrågan på Multi Activity Vehicles (MAV), även kallade flexbilar, har sjunkit drastiskt. Nedläggningen av modellen är en del i Fords plan att minska arbetskraften med 5.000 jobb i Cologne och Saarlouis. 

Diskutera: Vad tycker du om att Ford C-Max slutar att tillverkas?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2019-04-04 10:14
Stefan Eriksson

Synd på en trevlig och funktionell bilmodel, men det är ju så många nu som " behöver " högre markfrigång och 4hjulsdift=Stadsjeep. Vi som inte " behöver " det har väl i framtiden inte så många bilmodeller att välja på, Stadsjeeparna
kommer dominera i framtiden.

#2 • Uppdaterat: 2019-04-04 10:18
gmogmo

Trist med allt färre MAV-bilar. Praktiska utan att vara klumpiga. Dock sitter det långt inne att köpa en Ford.... Tråkig design. Dålig kvalitet. Dåligt andrahandsvärde. Inga elektrifierade drivlinor.

#3 • Uppdaterat: 2019-04-04 10:40
ToRy

@gmogmo: C-Max har funnits både som "vanlig" hybrid och plug-in, men bara i USA: https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_C-Max#Hybrid

Jag tror också att fler Fordmodeller funnits som hybrid/PHEV i USA. Varför släpptes inte dessa i Europa kan man fråga sig, de borde ha kunnat sälja helt ok.

C-Max är en trevlig bil tycker jag, som jag sneglat litet på, men mitt problem med Ford är, eller var i alla fall, deras instrumentering som under många år var vansinnigt plottrig och inte snygg. Kanske är det bättre nu.

#4 • Uppdaterat: 2019-04-04 12:04
40-talisten

Trist att MPV-konceptet är på väg ut. Kollade en gång på Ford B-Max, modellen med skjutdörrar bak. Även C-Max har legat på min lista, men tveksam kvalité har hejdat. Fords återförsäljare har ambulerat omkring i vår stad, och det har också blivit avhållande för ett köp.

#5 • Uppdaterat: 2019-04-04 14:31
Optimus

Har kört en C-Max under ca 1 1/2 år, en sådan som på bilden. En mycket trevlig bil, rymlig, faktiskt ett bekvämt lite högre insteg, gick stadigt på vägen, tyst gång. Körde en med den lilla dieseln på 115 hk, förvånadsvärds pigg men absolut ingen racer. Lite rörig instrument men det blev en vanesak till slut. Jag tittade på en C-Max med 150hk motorn före jag köpte nuvarande Honda HR-V, den motorn gör gott med bilen.

#6 • Uppdaterat: 2019-04-04 16:29
Pyndare

Synd på en så bra "äldrebil", en modell vi nu haft i drygt 12 år. Vår första C-max köptes 2006 med hänsyn till (svär-)föräldrar. Våra äldre bekanta "älskar" den för att den är någorlunda lätt att ta sig i och ur, både fram och bak, för den som inte är så smidig, särskilt modellen med skjutbara bakstolar. Den höga karossen straffar dock hög fart hårt; bränsleförbrukningen ökar dramatiskt.
Nu gäller det att hitta en laddhybrid med lika goda egenskaper.

#7 • Uppdaterat: 2019-04-04 21:33
Världens vackraste man

Senaste gången jag var i Cologne hette staden Köln på svenska.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.