Bild
Nästa artikel
Ford gör hybrid av Mondeo Kombi

Ford gör hybrid av Mondeo Kombi

Nyheter

Biltillverkaren släpper en ny generation elektrifierade Mondeo under 2019.

Tidigare har hybriddrivlinan har bara funnits i Mondeos karossform sedan, men snart kan också storlastare glädjas åt lite elektrisk hjälp på vägen. Nästa år lanserar de uppdaterade hybrider i Europa, bland annat Mondeo Kombi.
– För många kunder är det ett måste med det utrymme en kombi kan erbjuda, så vi är extra glada att nu kunna erbjuda detta samtidigt som de kan minska sina bensinkostnader, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.


Drivlinan består av en tvåliters Atkinson-bensinmotor som tar hjälp av en elektrisk motor. Sammanlagd effekt är 187 hästkrafter. Mondeo Hybrid kan köras uteslutande på el och har förmågan att ta tillvara på 90 procent av energin som normlat går till spillo vid inbromsningar. 

2022 planerar Ford att ha 40 elektrifierade fordon i sin vagnpark, inklusive 16 helt elektriska bilar. 

Diskutera: Tror du att Ford Mondeo Kombi blir en försäljningsframgång som hybrid?
 
Taggar: Nyheter, Ford Mondeo

Kommentarer

#1
2018-10-09 14:01

40 el/hybrid-fordon från Ford och 30 från Fiat/Chrysler till 2022. Och minst lika många från alla övriga tillverkare.

Från en handfull el/hybrider idag till hundratals inom några år. Utbudet (och därmed priserna) på el/hybrid-marknaden ser minst sagt ljus ut.

#2
2018-10-09 15:28

21år efter Toyota. Är det någon som kommer ihåg hur tongångarna gick/går bla här när hybriderna kom.......jag sa då att jag skulle påminna om det....då sa någon att diesel är framtiden , iallafall de tillverkare som hade mycket diesel på programmet och med fuskvara ;o)

#3
2018-10-09 16:52

Synd bara att det är gammal teknik. Vad FORD skulle behöva är modern plugin-hybrid.
Körde en "mondeo" hybrid i USA och var inte imponerad över motor och bränsleförbrukning.
Känns som Ford, Toyota och några till halkar efter i teknik-racet, kör på gammal hybrid-teknik.

#4
2018-10-09 18:08

Jodå, Shogun, jag slukade allt om Toyotas speciella drivning via planetväxel med mera. Dödsdomarna var många – batteriet skulle ta slut jättefort, bilarna var så krångliga och skulle inte hålla länge. Allt kom på skam.
(För övrigt är ellipsis ett skrivtecken bestående av tre punkter, varken fler eller färre.)

#5
2018-10-09 20:22

"Vad FORD skulle behöva är modern plugin-hybrid.", skriver LC4ever. Det är möjligt, men alla har ju inte möjlighet att ladda där man bor och då är ju en vanlig hybrid bättre.

#6
2018-10-10 11:41

Hälften av Sveriges 4.7 miljoner bilägare har ingen möjlighet att ladda bilen hemma, men dessa bilägare bör kanske köpa plug-in hybrid ändå enligt vissa. Eller är det tänkt att plug-in bilister åker iväg till en publik laddplats för några timmars laddning för att sedan kunna köra 2.5- 6 mil.
Sen vet jag inte om Toyota halkat efter i hybridtekniken när man fortfarande har den energisnålaste plug-in hybriden på marknaden. På den här sidan får man välja Exclude EVs.
https://www.fueleconomy.gov/feg/topten.jsp?year=2018&action=ExEvs

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.