Nästa artikel
Finsk seger i Rally Finland
Nyheter

Finsk seger i Rally Finland

Publicerad 4 augusti 2014
Det helfinska teamet Jari-Matti Latvala och Miikka Anttila som kör för Volkswagen tog hem segern i Finska Rallyt med bäst tid på 14 av 26 sträckor.

Totalt hade Volkswagens två team de bästa tiderna på 25 av de 26 sträckorna och fick därmed både första och andraplatsen i rallyt. Den 26 delsegern gick till Citroën som också tog hem tredjeplatsen totalt.

– Den här segern i Finland är ett mycket speciellt ögonblick för Miikka och mig. Förra gången vi lyckades var 2010 och att vinna nu känns dubbelt så bra efter besvikelsen från förra året. Jag hade en bra känsla i vår Polo R WRC redan från start och bilen var än en gång perfekt inställd. Så jag tackar teamet så mycket för deras utmärkta arbete. Och jag vill naturligtvis också tacka alla fans som stöttade Miikka och mig genom rallyt här i Finland. Men det var svårt. Vi hade problem på lördagkväll när vi inte längre hade någon broms på ena framhjulet. Men vi gav inte upp utan fortsatte att kämpa och jag är verkligen mycket lycklig över resultatet, säger Jari-Matti Latvala.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-08-04 21:12
MickeAn

I detta fallet är det väl snarare ett tävlingsredskap.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.