Bild
Nästa artikel
Nyheter

Fiat Chrysler levererar tusentals självkörande bilar

Publicerad 2 februari 2018 (uppdaterad 2 februari 2018)
Googles företag som testar självkörande bilar, Waymo, har lagt en stororder på testfordon hos Fiat Chrysler.
Sedan tidigare har Fiat Chrysler levererat 100 självkörande flexbilar av modellen Pacifica Hybrid till Googles testverksamhet i USA. Förra året ökade flottan med 500 bilar till, och nu vill alltså Waymo ha mångdubbelt fler testfordon.

Det sägs inte exakt hur många, men i ett uttalande skriver Fiat Chrysler att det rör sig om ”tusentals”. Waymo har provkört autonoma taxibilar i flera amerikanska städer och i år lanseras verksamheten skarpt för allmänheten i Phoenix.

– Med världens första flotta av fullt självkörande fordon på vägen har vi förflyttat oss från forskning och research till operativ verksamhet, säger John Krafcik, chef på Waymo, och fortsätter:
– Pacificahybriden erbjuder en flexibel interiör och en behaglig reseupplevelse och de här extra fordonen kommer att hjälpa oss att skala upp vår verksamhet.

Förra året började Waymo testa de självkörande bilarna på allmän väg utan en mänsklig förare vid ratten. De ska då ha blivit först i världen att uppnå nivå 4 på den femgradiga skalan för autonomi, enligt Waymo.   

Diskutera: Vilken biltillverkare tror du kommer att bli först att massproducera självkörande bilar?
 

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.