Bild
Nästa artikel
Fiat 500 Coupé Zagato: Miniutmanare

Fiat 500 Coupé Zagato: Miniutmanare

Nyheter

När Mini ska sänka taket på sin minsting för att få fram en coupémodell vill Fiat inte vara sämre. 500 blir extra extravagant.

Ska man få till en snygg coupé gäller det att alliera sig med rätt partner. Fiat gav uppdraget till självaste Zagato, som nu har satt sågen i Fiat 500. Zagato har byggde om Fiat 500 redan på 1950-talet men designföretaget är mest känt för sina extrema tolkningar på modeller från Aston Martin. Det har även blivit några Alfa Romeo, Maserati och Lancia.

Personer med tjock plånbok har kunnat beställa unika bilar från Zagato. 2006 byggde man en Ferrari 575-GTZ-S åt en japansk bilsamlare. Det är ganska tydligt att bakre takstolpen från denna bil inspirerat 500 Coupé Zagato. Ett annat kännetecken för Zagato-design är det böljande taket – det återfinns också på den nya gula bilen.

500 Coupé Zagato har samma yttermått som vanliga 500, det är alltså bara takform, bakrutan och bakre sidorutor som har fått nytt stuk.

Färgen heter Pop Yellow, en lack i tre lager som pendlar mot vitt beronde på ljusförhållanden. I kupén är det svar läder som gäller, med inslag av gult sämskskinn.

Motorn är den nya tvåcylindriga TwinAir som redan återfinns i 500. Här ger 0,9-litersmotorn 105 hästkrafter vid 5 500 r/min. Alltså något mer än i den 85-hästarsversion som erbjuds i dag. Trots högre effekt, och ett vridmoment på 155 Nm vid 2 500 r/min så är koldioxidutsläppet kvar på 95 g/km.

Fiat säger inget om produktion kan vara aktuellt. Det får antagligen mässbesökarnas reaktioner avgöra.

Diskutera: Vad tycker du, ska den produceras?

Taggar: Nyheter, , Fiat 500

Kommentarer

#1
oskar gunnarsson
2011-03-05 01:41

Tycker tyvärr och har aldrig tyckt om små minibilar. Men Fiat 500 har liksom minicooper och många andra mini och större bilar en själ och vacker design, dessvärre inget man kan säga om exempelvis nissan micra.

Zagato har gjort historiskt vacker design åt många bilmärken som bör tillängnas högsta respekt!

#2
Gert Andersson
2011-03-06 18:45

Snygg! Tufft med t ex svart handtag och svarta backspeglar som bryter av.

Men ser billig ut när allt sitter i "stötfångaren".

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.