Bild
Nästa artikel

Ferrari FF – fler fakta

Nyheter

Ferrari öppnar dörrarna till märkets första fyrhjulsdrivna och fullt fyrsitsiga bil. Välkommen in i årets hetaste GT-vagn.

FF är det korta och koncisa namnet på Ferraris senaste skapelse. Förkortningen ska uttalas Ferrari Four och indikerar att bilen är fyrhjulsdriven och fyrsitsig.

Vi har redan skrivit det mesta om bilens prestanda, se artikellänk till höger. Men nu är de första interiörbilderna officiella. Bagageutrymmet, på bilderna fyllt med exklusiva Ferrari-väskor i skinn, sväljer 450 liter – eller hela 800 liter om baksätets ryggstöd fälls.

Interiören formligen badar i skinn från golv till tak. För första gången i en Ferrari erbjuds ”infotainment” i baksätet med tv-skärmar på framstolarnas ryggstöd. Ljudanläggningen  med Dolby Surround har  en uteffekt på 1 280 W, men frågan är om det hörs så mycket ändå när föraren är generös med gasen.

Namnet FF har många associerat till Jensen Interceptor FF. Och bilens design i profil liknar enligt många BMW Z3 Coupé – om än i större skala. Men det finns fler källor till inspiration. Titta bara i högerspalten på denna udda Triumph Stag med coupékaross. Känns formerna igen? 

Taggar: Nyheter, , Ferrari

Kommentarer

#1
Nithin01
2011-03-05 21:28

Jag väntar med spänning på ljustestet innan jag slår till.
1 projektor.. Duger det?

#2
Gert Andersson
2011-03-06 19:17

Kanske blir en. Vi får se...

#3
Roger Skagerström
2011-03-06 23:53

Ju sämre den lyser desto mindre behöver man se den.

Väntar på att 550 eller 570 ska sjunka ner under 100 000-sträcket, då ska jag nog köpa en sån.

Irriterande att Ferrari och Fiat inte har samma värdefall ;)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.