Nästa artikel
Ferrari bygger nöjesfält
Nyheter

Ferrari bygger nöjesfält

Publicerad 3 november 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Formel 1-bana och världens största nöjesfält under tak - komplett med världens snabbaste berg-och-dalbana. Se de första bilderna från Ferraris nöjespark i Abu Dhabi.
Vissa biltillverkare tycks påverkas mindre av de sämre ekonomiska tiderna än andra. Till att döma av de första bilderna från Ferrari World i Abu Dhabi, i Förenade Arabemiraten, gäller det just Ferrari.

Världens snabbaste
Förutom att vara värd för formel 1-tävlingen Abu Dhabi Grand Prix kommer Ferrarivärlden att bjuda på hotell, affärer och över 20 olika åkattraktioner.

En av attraktionerna är världens snabbaste berg-och-dalbana. Vagnarna ska enligt Ferrari uppnå hastigheter över 200 kilometer i timmen, allt för att det ska kännas som att åka en riktig Formel 1-bil.

Världens största
I områdets mitt finns Ferrarihuset, världens största nöjespark under tak, med sitt karakteristiska röda tak. Byggnaden sägs ha inspirerats av Ferrari GT:s kaross och rymmer 200 000 kvadratmeter Ferrarinöjen.

Tillverkarens emblem som finns avbildat på byggnadens tak har en diameter på 66 meter, vilket gör det till det största Ferrariemblemet i världen.

Parken ska öppnas för besök under 2010 och är enligt Ferrari den totala Ferrariupplevelsen - för hela familjen.

Relaterade dokument

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.