Bild
Nästa artikel

Ferrari bygger nöjesfält

Nyheter

Formel 1-bana och världens största nöjesfält under tak - komplett med världens snabbaste berg-och-dalbana. Se de första bilderna från Ferraris nöjespark i Abu Dhabi.

Vissa biltillverkare tycks påverkas mindre av de sämre ekonomiska tiderna än andra. Till att döma av de första bilderna från Ferrari World i Abu Dhabi, i Förenade Arabemiraten, gäller det just Ferrari.

Världens snabbaste
Förutom att vara värd för formel 1-tävlingen Abu Dhabi Grand Prix kommer Ferrarivärlden att bjuda på hotell, affärer och över 20 olika åkattraktioner.

En av attraktionerna är världens snabbaste berg-och-dalbana. Vagnarna ska enligt Ferrari uppnå hastigheter över 200 kilometer i timmen, allt för att det ska kännas som att åka en riktig Formel 1-bil.

Världens största
I områdets mitt finns Ferrarihuset, världens största nöjespark under tak, med sitt karakteristiska röda tak. Byggnaden sägs ha inspirerats av Ferrari GT:s kaross och rymmer 200 000 kvadratmeter Ferrarinöjen.

Tillverkarens emblem som finns avbildat på byggnadens tak har en diameter på 66 meter, vilket gör det till det största Ferrariemblemet i världen.

Parken ska öppnas för besök under 2010 och är enligt Ferrari den totala Ferrariupplevelsen - för hela familjen.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.