Bild
Nästa artikel
Fem stjärnor för XC40

Fem stjärnor för XC40

Nyheter

Volvo XC40 får fem stjärnor i 2018 års Euro NCAP-tester och tar sig upp till toppen av poänglistorna.

Årets Bil i Europa 2018 gör sina syskon sällskap med fem stjärnor, dessutom får den betyget 97 procent i kategorin skydd för vuxna vilket placerar den i topp fem bland bilar som testats de senaste tre åren.

- Den nya XC40 är en av de säkraste bilarna på marknaden, säger Malin Ekholm, chef för Volvo Cars Safety Center. Den kommer som standard med det största utbudet av säkerhetsteknik bland alla små SUV på marknaden, vilket hjälper föraren att upptäcka och undvika kollisioner, förbli säkert i sitt körfält och minskar risken att oavsiktligt köra av vägen.

Euro NCAP prisar bilens aktiva säkerhetssystem och skydd mot oskyddade trafikanter. 

Diskutera: Har du provkört XC40, vad tyckte du om bilen? 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2018-07-18 18:10

Har inte provkört men sett på motorvägen och det formatet på bil verkar intressant så ska bli en provtur om den inte blir för dyr?

#2
2018-07-18 19:15

Jag har haft min XC40 nu i 4 månader, och är mycket nöjd. Enda "plumpen" tycker jag är lite högt däcksbuller. Har 19 tums fälgar, och när Volvos däckshotell bytte till sommardäck så reagerade jag över bullret. Kollade däcktrycket som visade sig vara över 3 kg i varje däck!!! Svagt av Volvo att inte justera när däcken byttes. Efter justering blev det bättre. Men antingen så har bullret blivit mindre, kanske inte så troligt, eller så har jag vant mig för nu tycker jag inte det är något problem längre. Annars en väldigt trevlig bil med optimal säkerhet.

#3
2018-07-18 21:27

Alla bilar får 5 stjärnor 2018. Det säger helt enkelt ingenting. Därför säger jag att dem måste ändra systemet med 10 stjärnor. Så det betyder helt enkelt ingenting i dagsläget.

#4
2018-07-19 17:06

@ CEAT

Framförallt borde de ändra stjärnsystemet så att det visar huruvida fordonet är bra eller inte på att motstå en verklig krock. Alltså en som verkligen händer. Idag handlar stjärnsystemet mest om diverse elektroniskt bling-bling som kanske (om allt fungerar) kanske kan avvärja en krock.

.

#5
2018-07-19 19:53

Jag tycker XC 40 ser klumpig ut, egentligen är den rätt liten... något större än en Golf lastmässigt. Sedan 1700-1800 kg för en sådan liten bil? hmm, den lär dra en hel del bränsle? Volvo har alltid varit bra på säkerhet, så de lär inte missa något på den punkten... men faktum kvarstår, deras bilar väger för mycket mot sin storlek.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.