Bild
Nästa artikel

Färdigpacketerat rally i Karlstad

Rally

Nu kommer nästan allt med Svenska Rallyt att avgöras inne i Karlstads nya rallyby, kallat Rally Village. Rally-VM blir allt mer koncentrerat och lättillgängligt och ett bevis på detta är upplägget med Svenska Rallyt 2008.

Karlstad som den residensstad den är har återtagit den centrala rollen från Hagfors som dock ändå fortsätter att vara en slags medelpunkt för tävlingsområdet eftersom de riktiga skogssträckorna som vanligt återfinns i norra Värmland.


Karlstad har återtagit den stora serviceplatsen för VM-ekipagen samt arrangemanget med fullfartsträningen "shake down". Det är möjligt tack vare att Färjestadstravets anläggning och intilliggande Löfbergs Lila Arena utnyttjas i ännu större utsträckning. Inne på travovalen körs precis som förra vintern två publiksträckor med spektakulära hopp. Strax före tävlingsstart körs också fullfartsträningen på vägar bakom travbanan.


Löfbergsarenan blir högkvarter och presscenter och södra delen av anläggningarnas parkering kommer att utnyttjas för VM-rallyts stora serviceplats.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.