Nästa artikel
Faraday Futures framtid fryst
Nyheter

Faraday Futures framtid fryst

Publicerad 7 juli 2017
Faraday Future presenterade sin första produktionsbil i januari i år. Elbilen ska kunna producera 1050 hästkrafter och ha en räckvidd på 70 mil.
Uppstickarföretaget med mål att lansera Teslautmanande elbil har det tufft ekonomiskt. Tillgångar är frysta och huvudfinansiären vädjar nu om mer tid.
I januari visade nystartade USA-baserade biltillverkaren Faraday Future upp en prototyp på sin första produktionsbil, eldrivna FF91.

Sedan dess har det gått lite knackigt för företagets stora investerare LeEco, som förutom fordon har plöjt ner kapital i smartphones, streamingtjänster och TV-apparater. Automotive News skriver att kinesisk domstol har fryst tillgångar i den skuldtyngda verksamheten som innehas av LeEcos grundare, teknikmogulen och miljardären Jia Yueting. På mikrobloggen Weibo som är en slags kinesisk motsvarighet till Twitter, vädjar nu Jia Yueting om att få mer tid till att skramla ihop pengar för att kunna sätta elbilen FF 91 i produktion:
”Jag ber innerligt alla att ge LeEco lite mer tid, att ge LeEcos bilverksamhet lite mer tid.”

Han sägs ha avgått som vd för LeEco och ska nu lägga all sin energi på Faraday Future och bilsatsningen.

Faraday Future har inlett bygget av en bilfabrik i Nevada, men stoppades förra året då skulder till underleverantörer inte betalats.

Diskutera: Tror du att Faraday Future kommer att överleva?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2017-07-07 19:30
saabnisse

Nej, det blir ännu ett av hundratals påbörjade bilprojekt som misslyckas.

#2 • Uppdaterat: 2017-07-09 07:50
Hans Berglund

Det poppar ju upp industriprojekt då och då vars enda syfte är att dra till sig pengar från investerare och stödpengar från staten största bluffen i Sverige nyligt är ju Northland i Pajala där rök många millioner iväg till Kanada

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.