Bild
Nästa artikel
Nyheter

Familjekul med AMG-pumpade E-klass

Publicerad 2 februari 2017 (uppdaterad 2 februari 2017)
Hej, vad det går. 0-100 km/h på 3,5 sekunder med Mercedes-AMG E 63 S.
Bråttom mellan barnhämtningar och mataffären? Inga problem med Mercedes-AMG E 63 S.
Mercedes E-klass kombi som presenterades förra året har fått prestandabehandling i form av AMG E 63 och E 63 S. Den senare, som också är den starkaste versionen är bestyckad med en turbomatad, fyraliters V8-motor som klämmer ur sig 612 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på 850 Newtonmeter. Detta skickar iväg bilen från noll till hundra på 3,5 sekunder och gör den till världens ax-snabbaste kombi före konkurrenten Audi RS 6 Avant. Väljer man det något blygsammare AMG-alternativet utan ”S” i modellnamnet innebär det ändå 571 kusar och 750 Newtonmeter i vrid.

Både E 63 S och E 63 är fyrhjulsdrivna och kopplade till en niostegad automatlåda. Cylinderdeaktivering är standard, det vill säga att hälften av cylindrarna vilar vid lägre varvantal för att spara bränsle. Enligt EU:s körcykel har förbrukningen uppmätts till 9,1-9,4 l/100 km. Koldioxidutsläppet per kilometer ska ligga på mellan 206 och 214 gram.

Mercedes tar med sig E-klass i AMG-kostym till bilsalongen i Genève i mars och månaden efter det startar försäljningen med första leveranserna i juni. Inga priser är offentliggjorda än.
 
Diskutera: Vad tycker du om Mercedes-AMG E 63 och E 63 S?

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.