Nästa artikel
Falska inkassokrav om felparkering
Nyheter

Falska inkassokrav om felparkering

Publicerad 4 oktober 2016 (uppdaterad 4 oktober 2016)
Det cirkulerar just nu falska fakturor om påhittade p-böter. Även Vi Bilägare blev utsatta för bedrägeriförsöket.
Liksom flera andra har Vi Bilägare de senaste dagarna mottagit vad som ser ut som en faktura från företaget Parkeringsinkasso Svenska AB. Under rubriken ”Inkassokrav” uppges registreringsnumret på ett fordon i Vi Bilägares långteststall som sägs ha felparkerat.

Bötesbeloppet är på sammanlagt 930 kronor och betalas det inte går ärendet vidare till Kronofogden, enligt brevet. Det finns dock inte angivet plats eller tid för när felparkeringen ska ha skett.

Polisen har i nuläget fått in över 800 anmälningar från personer som fått de falska inkassokraven.

– Det verkar som att det bara är företagsbilar som drabbats hittills, säger Jan Olsson, samordnare på Polisens bedrägericentrum.

Kontot som är kopplat till bluffakturorna är nu spärrat av polisen och företaget ligger på varningslistor hos Svensk Handel och Förenade Bolag.

Enligt lag behövs tillstånd hos Datainspektionen för att bedriva inkassoverksamhet, vilket Parkeringsinkasso Svenska AB saknar.

För den som fått ett bluffkrav är det viktigt att inte betala. Bestrid istället fakturan, samt gör en polisanmälan.

– Det här har blivit känt nu och då tror kanske många att det inte är lönt att anmäla. Men vi måste ha reda på hur omfattande det här är, säger Jan Olsson.

Information om hur man går tillväga finns hos Datainspektionen, Kronofogden och Polisen.

Diskutera: Har du eller någon du känner fått utskicket från Parkeringsinkasso Svenska AB?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-10-04 15:46
107Carlsson

Har inte fått någon bluffaktura, men två ggr fått felaktiga parkeringsböter vilket är nog så irriterande då man först måste betala och sen trasslamed parkeringsbolaget med bestridande för att få pengarna tillbaka.

#2 • Uppdaterat: 2016-10-04 16:18
artagg

Bra att ni tar upp det här och varnar andra som kan ha råkat få hem en sådan!

TACK!

__________
http://ladypard.se/

#3 • Uppdaterat: 2016-10-04 23:09
PREVIA

Det här kommer att pågå så länge som vår slapphänta myndigheter låter dessa företag få fortsätta
"Enligt lag behövs tillstånd hos Datainspektionen för att bedriva inkassoverksamhet, vilket Parkeringsinkasso Svenska AB saknar." Skriver VB, vilket vilket vår myndighet ser som enda problemet och inte att företaget borde få näringsförbud för all framtid. Så länge som myndigheter som kronofogden och Datainspektionen står på dessa enmansföretagare sida kommer inget att ändras i hur förövarna lurar vanligt hederligt folk med våra folkvalda politikers goda minne.
När man enkelt kan skriva över fastigheter på en annan person för att sedan sälja fastigheten utan att den rättmätige ägaren får veta något skyllde myndigheten på att det skulle vara dyrt med portot om de var tvungna att skicka ut ett brev om ny ägare var gång en fastighet byter ägare.
Sverige måste framstå som ett drömland för skojare och bedragare där inget ändras för att försvåra skojeriet.
http://www.allabolag.se/5590378120/befattningar
När det gäller retroaktiva pålagor för laglydiga medborgare då går det undan och kan ändras från en dag till en annan som med ändringen av bilskatten som kom som en fin present till bilägarna.

#4 • Uppdaterat: 2016-10-05 09:15
LennartJ

Previa, det du tar upp att föra över en fastighet till annan person utan att den rättmätige ägaren är inblandad, är skrämmande. Hade för något år sedan en mailkonversation ansvarig på Lantmäteriet, men han slog ifrån sig med skälet att det var så få per år… Enligt min åsikt är ett fall, ett för mycket. Av den orsaken har jag ett litet lån kvar på min fastighet, för då blir banken inblandad ifall någon skulle försöka. Och dom har full koll. Dock får jag betala en liten räntekostnad, enbart för att myndigheten har så dåliga rutiner.

Skatteverket har infört e-legitimation för att spärra obehörig adressändring för de som så önskar. Det är en utmärkt funktion. Det borde inte vara några större problem att införa ett liknande system även för Lantmäteriet.

#5 • Uppdaterat: 2016-10-09 00:11
RobertSt2

Varför måste man bestrida? Sådant tar ju tid, uppoffring och pengar? De kan ju överhuvudtaget inte vinna i någon rättslig instans? Om de ens försöker. Varför inte bara kasta brevet (eller arkivera det) och fortsätta med livet som det går?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.