Bild
Nästa artikel
Facket litar på Saab

Facket litar på Saab

Nyheter

Fackförbunden satt i möte med Saabs ledning igår. Saabs planer för att klara ekonomin på kort och lång sikt diskuterades.

Som Vi Bilägare tidigare skrivit träffade fackförbundens representanter igår Saabs ledning, inklusive Victor Muller som är styrelseledamot och vd. På agendan stod Saabs ekonomiska situation. Fackförbunden ville bland annat veta hur löneutbetalningarna ska lösas i framtiden.

Enligt Anette Hellgren, ordförande för Unionen på Saab, gick mötet bra.

– Saab visade det vi efterlyst, det vill säga en plan för hur man ska klara ekonomin på kort och lång sikt, säger Anette Hellgren till Vi Bilägare.

Anette Hellgren kan inte uppge några detaljer om vad som sagts mellan parterna på mötet och hur den ekonomiska planen ser ut, men påpekar att det känns tryggt.

– Vi förväntar oss att få lön i tid i framtiden, säger Anette Hellgren till Vi Bilägare.

Diskutera: Vad tror du om Saabs framtid?

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
2011-08-13 12:05

Konstigt att facket litar så förtvivlat på SAAB. Hur i hela friden skall de komma igång igen med skulder till underleverantörer på cirka 1 miljard, till GM på cirka 4,5 miljarder, för att utveckla och komma igång med en nya säljbar modell många miljarder. Huir går detta ihop, när man inte orkar med att betala ut lönerna på ett anständigt sätt.

#2
2011-08-13 16:21

@OweK, Att facket litar på Saab är väl inte så konstigt så länge lönerna betalas.
Vad menar du med att betala lönerna på ett anständigt sätt?
Finns det oanständiga?
In natura som det hette en gång i tiden?
Men jag kan hålla med om att man blir lite fundersam om lönen månad efter månad ska betalas med lånade pengar utan att någon produktion återupptas.
Vilka är det som lånar ut denna mängd pengar och vad får de för säkerhet?
Och varför gör de det?

#3
2011-08-13 20:34

Inte så konstigt att facket vill lita på Saab, vad är alternativet?
Pest eller kolera?
.
Facket gör nog klokt i att stryka medhårs så långt det någonsin går ...

#4
2011-08-14 00:12

Re. OweK
Var har du hittat dina siffror? Skuld till GM på 4.5 miljarder! Till underleverantörer på 1 miljard!

Hur många miljarder menar du att en ny modell kostar Saab att utveckla? De säger själva att nästa 9-3:a till stor del är färdigutvecklad. De kör ju redan runt med mulor med bredare spårvidd förklädda i dagens 9-3 -karosser.....

#5
2011-08-15 10:05

I dag har det offentliggjorts att Saab gör ännu en nyemmission för att få in pengar.
En nyemmission är ju visserligen inget lån men ändå en nödåtgärd för att få in tillräckligt med pengar tills de kinesiska ägarna(?) blir godkända av myndigheterna.

#6
2011-08-16 01:12

Satigens va de kvarnar mal sakta ..
.
:o)
:o/

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.