Bild
Nästa artikel

F1-chefen: "Hitler fick saker gjorda"

Nyheter

Hitler hyllas av F1-chefen Bernie Ecclestone i brittisk intervju.

Racingvärlden, och då i synnerhet F1-cirkusen, skakas av ännu en skandal. I en intervju med brittiska The Times berättar F1-bossen Bernie Ecclestone att han beundrar starkt ledarskap och tycker att Adolf Hitler var bra på att få saker gjorda.

– Det kanske är hemskt att säga det, men bortsett från att Hitler blev vilseledd att göra saker som jag inte vet om han egentligen ville göra, så kunde han styra många människor och få saker gjorda, säger Bernie Ecclestone till The Times.

– Mot slutet kom han vilse. Så han var inte en väldigt bra diktator, konstaterar han.

I intervjun hinner F1-chefen också dela med sig av sin syn på demokrati, som han menar inte gjort så mycket gott för många länder, inklusive Storbritannien. Han hyllar dessutom starka ledarskap hos Margaret Thatcher och sin kollega Max Mosley, ordförande för Internationella Bilsportsförbundet, FIA.

Bernie Ecclestone föreslår till och med Max Mosley som ny premiärminister i Storbritannien.

Tidigare har männen som leder F1-världen figurerat i ett antal skandaler. Brittisk skvallerpress och svenska kvällstidningar har bland annat rapporterat om en sexskandal där Max Mosley uppges vara involverad. Aftonbladet beskriver skandalen som en "nazistisk sexorgie med fem prostituerade."

Nu väntar sannolikt många fördömanden av dessa, minst sagt, kontroversiella uttalanden.

– Ecclestone är antingen en idiot eller moraliskt motbjudande, säger Stephen Pollard, redaktör för brittiska Jewish Chronicle, till The Times.

Taggar: Nyheter
F1-chefen: "Hitler fick saker gjorda"

Kommentarer

#1
peter
2009-07-06 18:37

Se där ja. Värre än vanligt. Slutar nog följa serien nu. Det var förmodligen länge sedan det hade något med sport att göra. F1 likviderar sig själv! Kanske lika bra det......

#1
jan edvinswson
2010-01-08 15:54

no comments! ( not needed )

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.