Bild
Nästa artikel
Elise nedbantad inför våren
Elise nedbantad inför våren
Elise nedbantad inför våren
Elise nedbantad inför våren

Elise nedbantad inför våren

Nyheter

Fjärde generationens Lotus Elise finns nu att beställa. Tack vare kolfibermaterial och ny design väger bilen nu under 800 kg, åtminstone i den lättaste varianten.

– Mindre vikt är lika med mer Lotus, saäger Jean-Marc Gales, vd på Lotus.

Det är något som Lotus tagit fasta på med roadstern Elise. Den första generationen Elise vägde bara 725 kg, men efterföljarna la på sig en del och kunde väga väl över 900 kg. Nu har Elise bantats igen och väljer man den lättaste varianten, Sprint, så stannar vågen på 798 kg. Det förutsätter förstås att man också väljer den mindre motorn, en 1,6-liters fyrcylindrig maskin som ger 134 hästkrafter. Väljer man i stället 1,8-litersmotorn på 227 hästkrafter så säger Lotus att man får det bästa motorljudet som erbjuds i en fyrcylindrig motor i dag. 

Priset, i Storbritannien, börjar på 32 300 GBP för den billigaste varianten och 47 400 GBP för den dyraste. Förvisso ett högt kilopris, men ganska rimligt för en sportbil.

Diskutera: Vad tycker du om nya Lotus Elise?

 
Taggar: Nyheter, Lotus

Kommentarer

#1
2017-03-17 13:10

Helt fantastiskt att de fortfarande kan göra säljbara sportbilar på samma grund som när Elise kom.
Vill ha!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.