Bild
Nästa artikel

Eldrivna minibussen kan omformas efter behov

Nyheter

Den eldrivna retroinspirerade konceptbilen eBussy ska kunna användas både som minibuss, pickup, campingbil och mycket mer. Totalt går den att få med tio olika karosstyper.

Det ser ut som att Volkswagens eldrivna minibuss ID. Buzz kanske kan få konkurrens av en annan tysk tillverkare. Electric Brand som företaget heter har sedan tidigare tillverkat eldrivna mopeder, men nästa år kommer företagets första bil ut på marknaden. Det rör sig då om den eldrivna bilen eBussy som ska gå att få med tio olika karosstyper.

Bilen kommer med två olika chassin som passar antingen stadskörning eller offroad. Mest Intressant med eBussy är att den går att göra om på många olika sätt efter förarens behov. Bilen ska fritt kunna omformas till olika biltyper som tillexempel en minivan, en pickup, surfbuss eller campingbil.

”Ebussy har utvecklats enligt legoprincipen. Du kan anpassa bilen efter hur du vill ha den. Du behöver inga verktyg och du behöver inte ha jobbat för NASA. Du behöver bara lite hjälp ibland att ta bort en modul och sätta dit en annan”, skriver Electric Brand om bilen på sin hemsida.
 

 Eldrivna minibussen kan omformas efter behov

En annan intressant funktion med eBussy är att det ska gå att flytta ratten från vänster till höger sida. Detta tack vare en teknologi som kallas ”drive-by-wire” som innebär att ratten och pedalerna inte är mekasnikt kopplade till hjulen.

Standardbatteriet för eBussy kommer ligga på 10 kWh som ska ge en räckvidd på strax under 20 mil, men det ska även gå att få ett större batteri på 30 kWh som klarar en räckvidd på 60 mil. Motorerna sitter i hjulen och ger endast 20 hästar styck, men det sammanlagda vridet ska ligga på hela 1000 newtonmeter.

Bilen verkar fortfarande vara i en konceptfas men enligt Electric Brand ska den lanseras i Europa redan 2021. Den billigaste version förväntas kosta 15 800 euro vilket motsvara ungefär 162 000 kronor.

Diskutera: Vad tycker du om eBussy?
 

 Eldrivna minibussen kan omformas efter behov
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2020-07-31 12:47

Perfekt i städer för varuleveranser.

#2
2020-07-31 17:29

1000 Nm, det blir massor med hkr om man får det att snurra.

Sedan tror jag inte att någon hos VW ligger vaken och oroar sig av att en mopedfabrikör planerar bygga en minibuss.

#3
2020-07-31 17:09

Haha , ser ut som en Kalle Anka-bil

#4
2020-07-31 21:15

Det presenteras mängder av olika fordon från små mer eller mindre kända företag.
Det mesta är stolpskott, men ibland kommer ett genialiskt utförande som man skulle önska blev till verklighet.
Men, är det bra köps det upp av någon stor som har möjlighet till vidareutveckling men som ofta brukar se till att det slutar i avveckling.
Det här vore trevligt om det får en chans till utförande.

#5
2020-07-31 21:20

Påminner om ryska VAZ Lada, mycket fyrkantig. Men det ger större lastvolym.

#6
2020-07-31 23:07

Klart intressant! Kanske bra för trupptransport inom FM?

#7
2020-08-01 07:52

Intressant idé med möjligheten att ändra om bilen efter ens behov. Men jag blir lite fundersam på säkerhetsnivån, i videon så nämns en "Smart safety solution" som består av någon typ av stötdämpare innanför bakre stötfångaren.....
Vad skulle denna få för betyg i Euro NCAP? Deformationszonen fram är ju ganska.....kort.....

#8
2020-08-01 16:53

Kan ni inte vänta med att rapportera till de åtminstone byggt en prototyp. Totalt orimliga prestanda, bara några datorgenererade bilder. Av alla dessa startups är det knappt något som kommer till produktion, än mindre överlever första året med leveranser.

#9
2020-08-01 17:00

Först och främst.. På första bilden ser den ju ut som en kopia på arméns gamla terrängbil. Kul. :)

Men.. 10 KWh ger nästan 20 mil? I vilken värld då?
Och problemet med såna här lösningar är ju att den bilen antagligen inte kommer vara bra på nått av det den ska göra...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.