Nästa artikel
Eldrivna minibussen kan omformas efter behov
Nyheter

Eldrivna minibussen kan omformas efter behov

Publicerad 31 juli 2020 (uppdaterad 31 juli 2020)
Den eldrivna retroinspirerade konceptbilen eBussy ska kunna användas både som minibuss, pickup, campingbil och mycket mer. Totalt går den att få med tio olika karosstyper.
Det ser ut som att Volkswagens eldrivna minibuss ID. Buzz kanske kan få konkurrens av en annan tysk tillverkare. Electric Brand som företaget heter har sedan tidigare tillverkat eldrivna mopeder, men nästa år kommer företagets första bil ut på marknaden. Det rör sig då om den eldrivna bilen eBussy som ska gå att få med tio olika karosstyper.

Bilen kommer med två olika chassin som passar antingen stadskörning eller offroad. Mest Intressant med eBussy är att den går att göra om på många olika sätt efter förarens behov. Bilen ska fritt kunna omformas till olika biltyper som tillexempel en minivan, en pickup, surfbuss eller campingbil.

”Ebussy har utvecklats enligt legoprincipen. Du kan anpassa bilen efter hur du vill ha den. Du behöver inga verktyg och du behöver inte ha jobbat för NASA. Du behöver bara lite hjälp ibland att ta bort en modul och sätta dit en annan”, skriver Electric Brand om bilen på sin hemsida.

 
En annan intressant funktion med eBussy är att det ska gå att flytta ratten från vänster till höger sida. Detta tack vare en teknologi som kallas ”drive-by-wire” som innebär att ratten och pedalerna inte är mekasnikt kopplade till hjulen.


Standardbatteriet för eBussy kommer ligga på 10 kWh som ska ge en räckvidd på strax under 20 mil, men det ska även gå att få ett större batteri på 30 kWh som klarar en räckvidd på 60 mil. Motorerna sitter i hjulen och ger endast 20 hästar styck, men det sammanlagda vridet ska ligga på hela 1000 newtonmeter.


Bilen verkar fortfarande vara i en konceptfas men enligt Electric Brand ska den lanseras i Europa redan 2021. Den billigaste version förväntas kosta 15 800 euro vilket motsvara ungefär 162 000 kronor.

Diskutera: Vad tycker du om eBussy?

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.