Bild
Nästa artikel
Nyheter

Eldriven 3-serie från BMW?

Publicerad 29 juni 2017 (uppdaterad 29 juni 2017)
En BMW 3-serie som elbil ryktas vara på gång. I höst får vi svaret om det stämmer.
Tyska biltillverkaren sägs förbereda en direkt utmanare till Tesla Model 3.
Den helt elektrifierade 3-serien förväntas göra sin debut på höstens bilmässa i Frankfurt med uppskattad räckvidd på 40 mil. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters, med hänvisning till tyska tidningen Handelsblatt.

3-serien är BMW:s bästsäljare. Sedan den sportiga mellanklassaren introducerades 1975 har den sålts i över 14 miljoner exemplar i 140 länder. Bilen finns som laddhybrid i Sverige, under namnet 330e. Den uppges ha en räckvidd på 4 mil. 2016 nyregistrerades 615 stycken BMW 330e i Sverige.
 
Diskutera: Tror du att BMW kan vara på rätt spår med en 3-serie som elbil?
 

Kommentarer

#1 • 29 juni 2017
Reverend Benny
Basera den på GT vagnen så att den har en halvkombilucka, då kommer sannolikt BMW stjäla kunder från Tesla då deras Tesla 3 är en vanlig sedan med ett brevinkast baktill.
#2 • 29 juni 2017
Bilräven
Ja, den kan nog bli bra konkurrent till Model3. Mr. Musk låter ju alla tillverkare använda "hans" kunskap, så de tillverkare som vågar satsa på el fullt ut har ju möjlighet att bli lika bra - i längden. Men Tesla förblir alltid Tesla oavsett.. :-)
#3 • 29 juni 2017
Swemba
"hans kunskap" Vad består egentligen denna fantastiska kunskap av? Att sätta batterier från Panasonic och en elmotor från Fukuta Electric i en bil, kan vem som helst göra.
#4 • 30 juni 2017
Saslam
(Vad består egentligen denna fantastiska kunskap av? Att sätta batterier från Panasonic och en elmotor från Fukuta Electric i en bil, kan vem som helst göra.) elon musk har paketerat det hela på ett vinnande sätt samt skapat industri, infrastruktur, distrubution, innovation mm på ett sätt som bilindustrin i övrigt är skräckslagna över, där i ligger kunskapen
#5 • 30 juni 2017
Swemba
"på ett vinnande sätt"? Bolaget går rejält med förlust och har gjort så sedan det skapades. Att bilindustrin skulle vara skräckslagna är bara löjligt.
#6 • 30 juni 2017
Saslam
http://teslaclubsweden.se/haller-tesla-motors-pa-att-ga-i-konkurs/ han är ju inte miljardär för att han vunnit på lotto precis ;) ha en trevlig helg

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.