Bild
Nästa artikel
Eklund en glad pensionär

Eklund en glad pensionär

Nyheter

Pensionär - och svensk mästare i rallycross! 65 år ung tog Per Eklund hem helgens final före 49-åringen Stig-Olov Walfridsson.

”Gubbsen” håller fortfarande klass, bevisat av Per Eklund, 65 år ung, som senaste helgen vann SM-finalen i rallycross, närmast före en yngling som Stig-Olov ”Stecka” Walfridsson, 49.

Återväxten inom svensk rallycross är inte vad den borde vara. Och när EM-finalen nu körs i Tjeckien kommande helg gör också 14-faldige europamästaren Kennerth Hansen, 51, comeback på nytt.

Apropå gamla profiler så är också Per Eklund inbjuden till Rally Legend i San Marino 6-9 oktober för att möta sina gamla antagonister. Startfältet rymmer namn som Hannu Mikkola, Juha Kankkunen, Timo Salonen, Miki Biasion, Kenneth Eriksson och Marcus Grönholm.

Eklund och Eriksson kommer till start i varsin VW Golf, grupp 2 respektive grupp A, som de på 1980-talet körde i Monte Carlo-rallyt.

Diskutera: Hur ser du på Per Eklunds insats?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
2011-09-29 13:14

En tuff gubbe (några år yngre än jag) som har temperament och vet vad han vill. Beundransvärt att han kan orka hålla igång som han gör - ett föredöme som visar att ingenting är omöjligt och han har glatt mej och andra under många år.

#2
2011-09-29 21:53

Själv är man 51 och det känns som man har framtiden för sig. Har kört lite banracing på skoj nåt år. Dags att satsa på en tävlingskarriär kanske?

#3
2011-10-04 08:29

Något för unga killar som tror att deras enorma reaktionssnabbhet (om de får bedöma den själva) är vad som gäller.
Inget knäcker erfarenhet.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.