Bild
Nästa artikel
Grundaren James Dyson och brevet som ursprungligen avslöjade planerna om en elbil.
Grundaren James Dyson och brevet som ursprungligen avslöjade planerna om en elbil.

Dyson bygger fabrik i Singapore

Nyheter

Dammsugarmärket Dyson fortsätter sin elbilssatsningen med en ny fabrik för 30 miljarder kronor i Singapore.

Som vi kunde rapportera för lite över ett år sedan har Dyson långgående planer på att göra entré på elbilsmarknaden. I ett brev till sina anställda släpper nu VD:n Jim Rowan lite mer information om projektet, mer specifikt att en ny fabrik ska stå klar i Singapore år 2020. 

Dyson anställer sedan tidigare över 1000 personer i området, men företaget ser det också som ett logiskt val för den snabbt växande marknaden. På hemmaplan i Storbritannien har man redan börjat återställa två hangarer som ska utgöra basen för testverksamheten. 

Brittiska Autocar rapporterar att Dyson kommer tillverka tre bilar till att börja med, där den första sätts i produktion 2021 och tros vara en lågvolymsmodell i premiumformat, likt Tesla Model S. 

Diskutera: Vad tror du om Dysons chanser att slå sig in på elbilsmarknaden? 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2018-10-24 08:51

Även om de lyckas suga åt sig en liten del av den växande skaran av elbilar kan de nog aldrig konkurrera med de redan etablerade tillverkarna.

"Brittiska Autocar rapporterar att Dyson kommer tillverka tre bilar till att börja med,"
Ja fler än tre kanske det inte blir, men kanske får man en liten del av nischmarknaden likt där Tesla började?

#2
2018-10-24 09:44

Svårt att förstå varför alla verkar tro att det är nån sorts guldbransch. Marginalerna i automotive är små och investeringskostnaderna gigantiska. Det kommer nog inte bli bättre med eliktrifierinngen, snarare ännu kämpigare då hårdvaran är såpass mycket dyrare. Aja, hoppas deras bilar är bättre än deras dammsugare, för dom är helt värdelösa, och kräver hörselskydd för att man ska stå ut. :)

#3
2018-10-24 11:10

Deras planer suger. =D Kunde inte låta bli. ;-) Jag tror som saabnisse att det blir svårt att konkurrera med etablerade tillverkare.

#4
2018-10-24 17:23

Maisch
Köp fläktarna istället. Tystast på marknaden.

#5
2018-10-25 07:49

Jag gillar Dysons dammsugare, helt genialiska. Men bilar? Mr Dyson har fått storhetsvansinne.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.