Bild
Nästa artikel
Drönare ska stoppa spanska trafikbrottslingar

Drönare ska stoppa spanska trafikbrottslingar

Nyheter

Den spanska polisens nya knep gör det svårt för bilisterna att veta när de synas.

Fartkameror och trafikkontroller i all ära, men i Spanien prövar man nu en ny metod för att hitta bilister som inte följer reglerna. Två olika typer av drönare används nu som hjälpmedel för den spanska trafikpolisen.

Drönarmodellerna som används är Matrice 200, en större svart på 6,2 kilo och Phantom 4, en mindre vit på 1,8 kilo. Båda modellerna kan användas upp till 120 meters höjd och har en räckvidd på 500 meter.

Med den räckvidden blir det kanske ingen längre jakt, men istället är drönarna utrustade med hd-kameror som kan ta skarpa bilder på registreringplåtar och förare. Något som främst kommer att användas för att upptäcka om någon kör utan bilbälte eller använder sig av mobiltelefonen vid ratten.

Då de använda drönarna är väldigt tysta och relativt svåra att se så är det svårt för föraren att veta när man blir iaktagen.

Diskutera: Är detta något som svenska polisen borde ta efter?
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2019-08-06 13:56

Hur långt kan man skjuta en paintball med ett bra verktyg därför?

.

#2
2019-08-06 14:09

Svenska polisen håller redan på att upphandla drönare, kul att svenska polisen försöker ligga i framkant.

https://computersweden.idg.se/2.2683/1.716601/dronare-polisen-upphandling

#3
2019-08-06 16:36

Vet folk att dem kan åka dit på det sättet så blir nog många mer försiktiga.

#4
2019-08-06 16:44

Det var lurigare förr när svenska polisen använde trafikhelikopter och många levande poliser längs vägarna.
Då var det många som passade sig för att bryta mot lagen.
Idag är "risken" mindre med kameror.

#5
2019-08-06 21:56

Absolut! Upphandla så slipper vi alla som bara skärper sig när dom tror sig vara iakttagna. Mobiler och bälten är en bra början. Slå 2 flugor i en smäll dessutom. Mobil och bälte hänger ihop. Åtminstone dom jag ser dagligen - och det är många.

#6
2019-08-08 08:25

Toppen. Drönare kommer säkert att få allt fler uppgifter inom Polisen. Att övervaka trafiken blir nog ett bra komplement. Frågan är hur den spanska polisen tänker rapportera bältes- och mobiltelefonsyndarna? Ska en polis ingripa mot föraren direkt efter att filmats eller ska böterna skickas hem? (I Sverige skulle man troligen kunna använda de fasta hastighetskamerorna likt drönarna till liknande trafikbrott om någon tog sig an att observera trafiken via dessa.)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.