Nästa artikel
Drömstart för Tesla
Nyheter

Drömstart för Tesla

Publicerad 4 april 2017
Teslas suv Model X stod för drygt 11.500 av de 25.000 bilar som levererades till kunder under första kvartalet 2017.
Efter rekordleverans första kvartalet 2017 kör elbilstillverkaren om konkurrenten Ford i marknadsvärde.
Från januari till mars i år levererade Tesla 25.000 fordon. Det är den högsta kvartalssiffran någonsin för biltillverkaren och högre än vad analytiker förutspådde. Den positiva nyheten gjorde att Teslas aktier rusade på New York-börsen och dess marknadsvärde gick om Fords.

Trots att Ford sålde 6,7 miljoner förra året och Tesla enbart en bråkdel av det ser investerare tillväxtpotential i elbilstillverkaren. Tesla siktar på att ha sålt 50.000 fordon när halva 2017 passerat. I mitten på året startar också produktionen av budgetbilen Model 3 och när väl den är igång spår grundaren och vd:n Elon Musk att Tesla kommer att leverera en halv miljon fordon under 2018, rapporterar New York Times.
 
Diskutera: Tror du att Tesla kommer fortsätta att öka i värde?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2017-04-04 22:14
VW Polo 2012

Gissar att dom andra stora biltillverkarna med större och längre erfarenhet av att göra bilar, snart kommer ikapp och förbi. Och då kanske Tesla tappar. Men vad vet jag.

#2 • Uppdaterat: 2017-04-04 22:18
Vidstige

Troligaste är väl att Tesla går i konkurs inom ett par år.
Har ju varit otaliga nyemissioner och hur mycket pengar kan man tjäna på en budget Tesla (model 3)?
Fina ambitioner med folkbil men man borde nog hållit sig till lyxbilar med minst 50 mils räckvidd.

#3 • Uppdaterat: 2017-04-04 22:38
saabnisse

Jag är förvånad att Tesla klarat sig så länge som de gjort och med Model X och 3 trodde jag det skulle ta slut snabbt.
Men jag är faktiskt glad över att jag haft fel hittills och hur det nu än går i fortsättningen har de ändå satt fart på gamla konservativa stofiler och fått dem att försöka ta fram bilar som kan konkurrera.

#4 • Uppdaterat: 2017-04-05 13:55
StefL

Arvkungen av Gondor uppvisar i vanlig ordning en pessimism värdig sin företrädare - riksföreståndare Denethor - när det gäller Tesla och övriga elbilstillverkare. Som han själv påpekat på annat håll är dock elbilen i sin moderna form alltjämt i sin linda och hur utvecklingen kommer att se ut på sikt kan på sin höjd siare av Galadriels klass säga något om idag. (Palantirer är - som Denethor bittert fick erfara - särdeles tveksamma och lömska till sin natur när det gäller att förutspå framtiden).
Kanhända uppfylls hans dröm och vi får se land och rike täckas av tankstationer för vätgas - eller också inser gemene man att han redan har sin egen tankstation i form av ett trefasuttag i garaget, i synnerhet de i glesbygd boende som därmed slipper resan in till Den Vita Staden för att fylla sin tank med dyrt komprimerad vätgas.
En sak är säker - de kommande tio åren blir synnerligen intressanta, vare sig man är kung av Gondor med anspråk på att besitta all världens visdom (och kanske göra sig en hacka på vätgasen) eller bara en enkel hobbit som önskar sig en batteribil man själv kan ladda i garaget - gärna med ström från egna solceller - utan att behöva åka till en glest förekommande station och betala dyrt för vätgas.

#5 • Uppdaterat: 2017-04-05 14:00
Hans Berglund

Antalet mångmillionärer är väl ändå begränsat

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.