Bild
Nästa artikel

"Det är skrämmande och oroväckande"

Nyheter

Antalet olyckor i trafiken ökar. Förra året skadades nästan 33 000 personer. Samtidigt visar en ny undersökning att varannan svensk inte tycker att fortkörning är en allvarlig företeelse.

- Att så många som varannan svensk inte ser så allvarligt på fortkörning är skrämmande och oroväckande, säger Hans Frank, skadechef på Länsförsäkringar Skåne.

Nästan 33 000 personer skadades i samband med bilolyckor förra året. Ändå visar en undersökning från Länsförsäkringar att drygt varannan svensk inte ser allvarligt på fortkörning.

60 procent av männen och 45 procent av kvinnorna anser inte att det är en allvarlig företeelse. Statistik som får Hans Frank att reagera.

- Farten är ju en av de vanligaste orsakerna till olyckor i trafiken. Vi vet av erfarenhet att ju högre hastighet desto fler och allvarligare olyckor, säger Hans Frank.

13 193 personer deltog i undersökningen och resultatet ses som alarmerande.

- De som kör borde ha större respekt för hastighetsbegränsningar, säger Hans Frank.

Ola Andersson
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Gunnar Baltzer
2008-07-14 18:53

Varje år anmäler över 30000 nacksbesvär ..
ca 500 arbetsoförmögna resten av livet.
Whiplashkommissionen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.