Bild
Nästa artikel
Nyheter

De testar Dacian

Publicerad 25 mars 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
<p>Efter hård gallring har vi hittat fyra testfamiljer som ska utvärdera vår Dacia Logan MCV. Testlaget har hittills varit positivt överraskade av den rumänska lågprisbilen. Nu ska vi ta reda på vad vanligt bilanvändare tycker.</p>

Vi kan inte klaga på intresset för vårt upprop efter fyra testfamiljer till hjälp med att utvärdera den Dacia Logan vi importerade i höstas och vars öden och äventyr sedan varit följetong i Vi Bilägare. Nästan 400 seriösa ansökningar kom in till redaktionen!


Först ut blir familjen Sigurdsson från Åhus, Skåne. Hur långt räcker Dacians utrymmen och komfort, när två vuxna och tre barn tar vår rumän i besittning för en bilsemester genom Sverige? Det slumpade sig nämligen så lyckligt att Sigurdssons testvecka inföll samtidigt med en planerad bilsemester till bekanta i Dalarna. Ett utmärkt testtillfälle!


-         Vi är en ganska vanlig familj med rutiner som de flesta, berättar pappa Fredrik. Våra tre barn är engagerade inom idrott och kyrka. Det blir mycket skjutsning mellan olika aktiviteter.


Familjen Sigurdsson består av Fredrik, Lisa och barnen Joel, Anton och Alma. Till vardags färdas de i en Renault Grand Scènic från år 2005.


Efter Sigurdssons står Lars Jansson med familj i Norrtälje på tur. Lars är nybliven pensionär och har gått om tid att sätta Logan MCV under lupp. Hustrun Inga-Lill arbetar ännu men kvällar och helger tillbringas ofta på resande fot. Inte sällan med vänner eller barnbarn och alltid med taxen Douglas som sällskap.


-         Jag är tvärsugen på att testa Logan, säger Lars. Ända sedan jag först hörde talas om vår tids Laban (Renault 4) har jag varit begeistrad i idén. En bil som är rymlig, hyggligt bekväm, traditionellt uppbyggd och rejäl på ett enkelt och kanske spartanskt sätt.


Vi får väl se om en vecka i det rumänska förarsätet dämpar entusiasmen.  


Tredje paret ut i vår Dacia blir ett par unga musiker. Hanna Höglind och Janne Manninen reser land och rike kring och spelar folkmusik. Hannas nyckelharpa och Jannes kontrabas kräver en hel del utrymme. Åren på turné i parets Citroën ZX från 1992 har emellertid lärt dem packningens ädla konst.


-         Det går men det blir mycket trångt, säger Janne. Ibland har vi haft möjligheten att låna svärfars Volvo V70. Den har varit perfekt för våra utrymmesbehov.


Hur klarar vår Dacia uppdraget som turnébuss? Det kommer Höglind/Manninens testvecka att avslöja. Bland annat ska en konsert i Borås klaras av under testperioden.


Sista veckan ägnar Dacian i sällskap med familjen Ogden-Stärkman i Uppsala.


Sedan lilla Märta, 2 år, anslöt har familjens Volkswagen Passat känts väl trång. De två större tjejerna, Selma, 13år och Matilda, 11år, tränar simning och fotboll och behöver ofta skjuts till och från sina aktiviteter. Ofta finns det dessutom kompisar som vill åka med.


Mamma Petra och pappa Gabriel är kräsna konsumenter som noggrant kommer att granska vår Dacia.


-         Viktigast för mig är utrymmen, komfort, kvalitet och bränsleekonomi, säger Gabriel.

Familjen Ogden-Stärkman och de tre andra testfamiljernas omdömen kommer att publiceras löpande här på hemsidan. Är svenska folket redo för Dacia Logan MCV? Svaret kommer inom kort!

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.