Nästa artikel
De mest stulna bilarna i USA
Nyheter

De mest stulna bilarna i USA

Publicerad 11 juli 2013 (uppdaterad 11 juli 2013)
Var 44:e sekund blir en bil stulen i USA. Och när tjuvarna är på jakt så är det just amerikanskt som de är ute efter.

Pickupen Ford F-250 och sedanen Dodge Charger är de bilmodeller som stjäls oftast i USA, åtminstone då det rör sig om nyare bilar, årsmodell 2010 - 2012.

Det har man kommit fram till i två separata rapporter från de amerikanska myndigheterna NHTSA (som räknar anmälda stölder per 1 000 bilar) respektive HLDI (som räknar på ett annat sätt med hjälp av bilförsäkringar).

Andra modeller som är populära bland tjuvarna är Cadillac STS, Mitsubishi Galant, Chevrolet Silverado samt ett flertal andra pickuper. De flesta bilar är amerikanska. Förra året var det suven Cadillac Escalade som var tjuvarnas absoluta favorit.

De minst stulna bilarna har också listats, och där hittar vi modeller som BMW X5, Lexus SC, Volvo XC70, Dodge Journey, Volkswagen Tiguan, Audi A4 och Subaru Forester.

Bilstölderna minskar för varje år i USA tack vare ny teknik från biltillverkarna som gör det svårare för tjuvarna att tjuvkoppla bilarna. Ändå så stjäls en bil någonstans i USA så ofta som en gång var 44:e sekund, enligt NHTSA. Juli och augusti är de månader då amerikanska bilägare måste vara som mest uppmärksamma.

Diksutera: Varför tror du att amerikanska bilar stjäls mest?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-07-11 10:58
Hackenbush

De vill ju inte använda sin egen bil till alla rån och inbrott så det är klart att de stjäl amerikanska bilar. Vid brott sticker de utländska bilarna ut för mycket.

#2 • Uppdaterat: 2013-07-11 14:20
månssons

Hur tjuvkopplar man egentligen moderna bilar? Bilen känner väl annars av något chip i nyckeln som gör att startspärren inte går in så att säga, som jag förstått det.

#3 • Uppdaterat: 2013-07-11 17:00
Hackenbush

Man tjuvkopplar inte moderna bilar, antingen stjäl de bilnycklarna eller eller så har de störsändare som slår ut lås och larmsignalen från ägarens nyckel och detta är lätt att göra eftersom så många för att stila väntar med att trycka på låsknappen på nyckeln tills de hunnit en bit iväg från bilen och då tittar de inte ens om bilens blinkerslampor ger låssignal utan de håller nyckeln över axeln och trycker på knappen övertygade om att ingen i hela världen kan störa ut deras nyckelsignal. Sen är det tack och adjö till bilen.

#4 • Uppdaterat: 2013-07-11 18:13
Focus

Kan det bero på att de flesta amerikaner vill köra amerikanska bilar, så även biltjuvarna? Inte vill man ha något asiatiskt eller europeiskt smått elände.

#5 • Uppdaterat: 2013-07-18 10:26
Bortom

En modern bil kan inte tjuvkopplas. Man måste ha nyckel med rätt chip i. Troligtvis är det frågan om bedrägerier... eller amerikanska bilnycklar har sämre kryptering och det är lättare att kringgå den.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.