Bild
Nästa artikel
Daimlers förarlösa parkeringssystem godkänns – men bara i ett garage

Daimlers förarlösa parkeringssystem godkänns – men bara i ett garage

Nyheter

Bosch och Daimler har fått godkänt att använda sitt autonoma parkeringssystem i Mercedes-museets garage i Stuttgart. Något som bolagen beskriver som en milstolpe.

Att leta parkeringsplats är sällan en särskilt trevlig upplevelse, och speciellt jobbigt kan det vara i storstäder. Flera biltillverkare jobbar just nu med att utveckla autonoma system som ska lösa detta frustrerande och tidskrävande problem.

Bland dem finns Daimler som tillsammans med Bosch utvecklat ett system för automatisk parkering. Nu har en tysk myndighet godkänt systemet, men det får bara användas i Mercedes Benz-museets garage i Stuttgart. Trots begräsningen beskriver Daimler och Bosch beslutet som ”milstolpe på vägen mot förarlös körning”.

Systemet både hämtar och lämnar fordonet utan mänsklig inblandning och ägaren sköter det hela via en app i sin mobiltelefon. Redan förra året kunde besökare testa parkeringssystemet, men då i sällskap av tränad personal.

Bosch tillhandahåller infrastrukturen i projektet och Daimler tekniken i fordonen.

Diskutera: Tycker du att autonoma parkeringssystem är en bra idé?
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2019-07-24 18:46

Bra, parkering i garage är ingen höjdare.

#2
2019-07-25 10:21

Bra, många förare har stora problem med att parkera sin bil.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.