Nästa artikel
Dacia Duster uppdateras med nya säten och automatlåda
Nyheter

Dacia Duster uppdateras med nya säten och automatlåda

Publicerad 22 juni 2021 (uppdaterad 23 juni 2021)
Mer komfort och teknik när kompaktsuven får ett lyft.

Andra generationen av Dacia Duster lanserades för några år sedan och ingick i Vi Bilägares långteststall 2019. Nu är det dags att förnya.

På utsidan har strålkastarsignaturen ändrats för att se likadan ut som den Y-formade varianten på nya Sandero och Stepway. Dacia säger sig även ha gett kylargrillen ett mer distinkt utseende.


Stolarna och nackstöden har bytts ut och mittkonsolen har justerbara armstöd. Två infotainmentsystem finns att välja på – båda med möjlighet att sammankoppla mobilen via Apple CarPlay eller Android Auto.
 

 

En nyhet är den automatväxlade dubbelkopplingslådan EDC, som enbart finns i kombination med bensinmotor på 150 hästkrafter och framhjulsdrift. För den som söker drivning på alla fyra hjul är det 6-växlad manuell låda och 115 hästars diesel eller 150 hästars bensin som gäller. Andra motoralternativ är 115-hästarsdieseln med framhjulsdrift eller framhjulsdrivna bensinmotorer på 90 respektive 130 hästkrafter.


System som ska hjälpa föraren är döda-vinkelnvarnare, parkeringskamera med bakåtsikt och en kamerafunktion som kan visa vyn runtomkring bilen.


Säljstart för uppdaterade Dacia Duster sker i september 2021 och priserna börjar på 149.900 kronor.

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 22 juni 2021 Javisst är det bra att den…
  • 22 juni 2021 Äntligen automat till Duster…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.