Nästa artikel
Continental GT Convertible får tweed-tak
Nyheter

Continental GT Convertible får tweed-tak

Publicerad 27 november 2018
Brittisk klädkod för Bentleys cabriolet med fällbart tygtak.
Förra året kom tredje generationen av lyxkryssaren Bentley Continental GT och nu gör versionen med fällbart tak sin debut.

Taket fälls upp eller ner på 19 sekunder i hastigheter i upp till 50 kilometer i timmen. Att det förpackas i en Z-form ger en ljudreducering på tre decibel jämfört med förut, enligt Bentley. Sju tyger finns att välja på, inklusive en tweed-variant. 
Sätena har inbyggda nackvärmare som blåser varmluft runt halsen i kylig väderlek. Precis som vanliga Continental GT drivs Convertible-versionen av en 6-liters bensinmotor med W12 som producerar 635 hästkrafter kopplad till en åttastegad dubbelkopplingslåda. Skulle du tycka att 12 cylindrar är i överkant – misströsta inte. Halva motorn kan stängas av under vissa förhållanden och bilen blir 6-cylindrig istället. Enligt nya körcykeln WLTP är förbrukningen 1,4 liter per mil. 

I de runda strålkastarna sitter LED Matrix-teknologi och i instrumentbrädan sitter en roterande display som kan visa antingen en pekskärm, tre analoga mätare (klocka, kompass och termometer) eller träpanel.

Det finns inga uppgifter om priser eller när nya Bentley Continental GT Convertible börjar säljas.

Diskutera: Vad tycker du om Bentley Continental GT Convertible?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.