Bild
Nästa artikel
Nyheter

Civic kan få starkare dieselmotor

Publicerad 4 februari 2015 (uppdaterad 4 februari 2015)
Honda Civic Sport kan få en starkare dieselmotor från nya CR-V.
På senare tid har Volkswagens Golf GTD fått sällskap av fler sportigare dieselbilar, bland annat Peugeot 308 GT och Ford Focus ST. Nu kan även Honda ha en raskare diesel på gång.
Honda meddelade förra året att Civic kommer i ett sportigare utförande. Bilen kallas helt enkelt Civic Sport och erbjuder en främst kosmetisk uppgradering.
 
Motorerna är antingen
en 1,8 liters i-VETC-variant med 140 hästkrafter eller en i-DETC dieselmotor på 1,6 liter med inte fullt så sportiga 120 hästkrafter. Under lanseringen av uppdaterade suven CR-V nämnde dock Hondas ingenjörer möjligheten att utrusta Civic med en starkare dieselmotor.
 
1,6 i-DTEC-motorn
fick ett extra turboaggregat, 40 nya hästkrafter och ett vridmoment på 350 newtonmeter i uppdaterade CR-V. Enligt Akira Hashimoto, som arbetat med utvecklingen av CR-V:s nya drivlina, skulle den motorn kunna hamna i Honda Civic. I CR-V kopplas den starkare dieselmotorn samman med antingen en nioväxlad automat eller en sexväxlad manuell växellåda.
 
Det finns inga officiella planer på en sådan version av Civic men det skulle ligga linje med de europeiska tillverkarnas satsning på raskare dieselmodeller i C-segmentet.
 
Diskutera: Tror du att Honda kommer ta efter trenden med sportigare dieselbilar?

Kommentarer

#2 • Uppdaterat: 2015-02-05 12:43
Styggavargen

Men helt ärligt, hade inte en bensin motor varit mycket bättre i denna bilen? Lite roligare att köra så man inte får "traktor" känslan som det ofta blir med diesel.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.