Nästa artikel
Citroën C1 Urban Ride - Ny citybilscrossover?
Nyheter

Citroën C1 Urban Ride - Ny citybilscrossover?

Publicerad 24 september 2014
Citroën visar konceptbilen C1 Urban Ride på bilsalongen i Paris.
Citroën visar crossover-variant på minstingen C1 i Paris. Kan det vara så att siktet är inställt på nykomlingen Opel Adam Rocks?

Citroën C1 är med sina knappa 3,5 meter den minsta modellen den franska biltillverkaren har att erbjuda. Bilen som bara är några veckor gammal på den svenska marknaden visas i konceptversionen Urban Ride på den kommande bilsalongen i Paris.
 
Citroën C1 Urban Ride har höjts med 15 millimeter och spårvidden har även blivit 10 millimeter bredare mot standard C1. Övriga klassiska crossover-grepp som grövre stötfångare och skärmbreddare i plast är också applicerade på C1 Urban Ride.
 
Det återstår dock att se om denna konceptbil, som kan ställas i direkt jämförelse med Opel Adam Rocks och Volkswagen Cross Up, blir verklighet.
 
Diskutera: Vad tycker du om crossoverversionerna av så kallade citybilar?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-09-24 16:32
celef

Jag gillar crossovers så länge det görs bra, denna ser ju trevlig ut tycker jag, lite poppig och kul. Men formen kommer förmodligen snabbt att kännas daterad och ofräsch. Tillverkarna ska inte ta i så mycket när dom ritar, en avskalad form håller så mycket längre och det gynnar ju miljön! Men kanske inte tillverkaren!! Tillverkarna får därför bygga in ett bäst före datum på bilen, efter det datumet ska bilen till återvinningen, även om bilens form fortfarande känns fräsch och kittlande.

#2 • Uppdaterat: 2015-02-17 12:37
Styggavargen

Lägg ner Crossover stucket...bara så onödigt, plastigt och fult. Fyller ingen funktion mer än möjligen ökad bränsleförbrukning pga de ökade luftmotståndet. Kör man inne i stan kanske luftmotståndet är det stora hindret... men det innebär mest nackdelar med Crossover designen i stort.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.