Bild
Nästa artikel

Chrysler skakat - kan sälja Viper

Nyheter

Chrysler är skakat av den sviktande bilmarknaden. Nu överväger företaget att sälja Dodge Viper - för att ikonmärket ska leva vidare.

- Vi har fått ett förslag från en tredje part och har beslutat oss för att lyssna på dem, säger Chrysler LCC:s vd och styrelseordförande Bob Nardelli och fortsätter:

- Vi kommer göra detta med det bästa i tanke för alla som har visat ett fantastiskt stöd för märket - inklusive anställda, underleverantörer, försäljare och en grupp av lojala Viperägare och entusiaster runt om världen.

Redan i våras dök de första ryktena upp. Och nu har spekulationerna bekräftats. Chrysler har inlett förhandlingar med ett ännu okänt företag om en försäljning av Dodge Viper. Anledningen till försäljningen ska vara de ekonomiska förluster som Chrysler gör.

- Det här kan innebära att de är i ett större behov av pengar än vad vi känner till, säger David Healy, analytiker vid Burnham Securities, till Detroit News.

Även Chryslers amerikanska konkurrenter väljer samma lösning. General Motors överväger en försäljning av Hummer och Ford har redan sålt Jaguar och Land Rover - en tydlig trend där ikonmärken säljs får att rädda ekonomin.

Återstår att se om det blir någon ny ägare för Dodge Viper. Chryslers försäljningssiffror har sjunkit med drygt 22 % i år och en försäljning av Viper kan ge välbehövligt tillskott i en sinande kassakista.
Taggar: Nyheter
Chrysler skakat - kan sälja Viper

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.