Nästa artikel
Chevrolet Camaro kan ersättas av eldriven sedan
Nyheter

Chevrolet Camaro kan ersättas av eldriven sedan

Publicerad 29 juli 2021 (uppdaterad 29 juli 2021)
GM ställer om till elbilar – då kan klassiska modellen försvinna ur utbudet.

Produktionen av muskelbilen Chevrolet Camaro väntas fortsätta till år 2024. Då ska modellen läggas ned och ersättas av en eldriven sedanmodell, enligt uppgifter till Automotive News.

Försäljningen av modellen har dalat kraftigt den senaste tiden. Förra året såldes under 30.000 exemplar, en minskning med 38 procent jämfört med 2019. Samtidigt sålde konkurrenten Ford mer än dubbelt så många Mustanger.

I likhet med andra stora biltillverkare satsar Chevrolets ägare General Motors nu stora pengar på att ställa om sitt modellutbud till eldrift.

Till år 2025 ska företaget investera motsvarande 290 miljarder kronor på utveckling av elbilar, vilket ska resultera i 30 nya elbilsmodeller.

Ford har rönt stora framgångar med den eldrivna suven Mustang Mach-e, som är en av de bäst säljande elbilarna i USA just nu.

Det spekuleras i om GM tänker använda en likande strategi som Ford och använda sitt Corvette-varumärke till kommande elbilar med olika karosstyper – bland annat en crossover i stil med Mustang Mach-e.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 29 juli 2021 Gunnar Lindberg skrev: Ska…
  • 29 juli 2021 Ska Ford och GM sluta…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.