Nästa artikel
Bräck till McLaren
Nyheter

Bräck till McLaren

Publicerad 29 september 2015
Kenny Bräck, 49, släpper aldrig greppet om supersnabba bilar. Senaste uppdraget: Test- och utvecklingsförare i klassiska McLaren.

Värmlänningen står för ytterligare en utmaning, inte lika riskfyllt som när han själv var aktiv, men med ett ansvarsområde på allra högsta nivå. Kenny som numer bor i England ska vara med och utveckla framtidens supersportbilar i McLaren. Närmast på tur att lanseras är 570S Coupé och 540C Coupe.
– Jag är oerhört stolt över att få tillhöra McLaren-familjen, säger Kenny i ett pressmeddelande. Jag är fullständigt övertygad om att framtidens McLaren-bilar kommer att framkalla stora leenden hos alla som ges tillfälle att få köra dem.

Ingen svensk har kört fortare än Kenny Bäck på fyra hjul på bana där det svänger. 1998 blev han mästare i Indy Racing League och året därpå vann han sitt livs tävling, klassiska Indy 500. Kenny har upplevt farter i över 400 km/tim och överlevde mirakulöst en krasch i 350 km/tim på racingovalen i Texas 2003. Efter en lång tids rehabilitering gjorde han comeback i Indy 500 i maj 2005. Därefter avslutade han den delen av karriären.

Kenny har sedan dess bland annat varit inblandad i Marcus Ericssons väg mot Formel 1 och själv också kört rader av inbjudningslopp, bland annat i Goodwood Festival of Speed. Testjobbet för McLaren blir starten på en ny karriär.

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-09-29 14:20
celef

jäklar va avundsjuk jag blir nu! jag inbillar mig att mclaren bygger bilar med en närmast sjuk noggrannhet, långt större än någon tysk, att få vara med i utvecklingen av dessa måste ju vara fantastiskt kul

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.