Bild
Nästa artikel
Bosch satsar på 3D-skärmar

Bosch satsar på 3D-skärmar

Nyheter

Visuella signaler kan ges i flera lager, beronde på hur akuta de är.

Tiden då skärmarna i förarmiljön visar platt, tvådimensionell information kan snart vara förbi. Bildelstillverkaren Bosch säger sig ha utvecklat flera nya nya 3D-produkter för bilar.

Till skillnad från 3D-filmer på bio, vars visuella effekt enbart är där för nöjes skull, kan tredimensionella varningar i mätarklustret framför föraren korta ner reaktionstiden.
”Varningar som ser ut som att de hoppar ut från displayen är mycket mer uppenbara och angelägna, säger Steffen Berns, som är chef för Bosch avdelning för multimedia i bilar.  

Tekniken som används är enligt Bosch passiv 3D, och det behövs inga specialglasögon för att uppfatta de tredimensionella meddelandena. 

Bosch tror också att en backkamera som visar föraren saker i 3D på skärmen skulle hjälpa till att upptäcka hinder tidigare och förfina parkering på trånga ytor. De kommer att visa upp mer av sina innovationer på bilmässan i Frankfurt som går av stapeln i mitten av september. 

Diskutera: Vad tycker du om 3D-teknik i bilar?
 

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2019-08-15 15:47

Det där är en mycket bra idé, all teknik som distraherar föraren är varmt välkommet. Sms och e-post och snapchat ska också alltid projiceras på vindrutan

#2
2019-08-16 06:47

Kanske är det ett PC-spel som beskrivs, bilracing.

#3
2019-08-17 10:51

Kan inte komma på något som man skulle behöva en 3D-skärm till i en bil. Parkering med 3D-skärm?, Kolla ut genom rutan så blir det 3D.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.